Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme čeka ostatak tjedna? Meteorolog otkriva koji će dijelovi zemlje imati najviše sunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razdoblju smo kada je vrijeme stabilno, a magla i niski slojeviti oblaci česti gosti kontinentalnog dijela zemlje. U meteorološkom ruletu temperature i vlage, sunce je u srijedu osvojila većina središnjih predjela unutrašnjosti. Istodobno je podno Velebita ujutro bilo olujne i orkanske bure. Više u prognozi Ivana Čačića.

Ujutro će u unutrašnjosti mjestimice biti magle i niskih oblaka koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Magla i sumaglica mjestimice je moguća i na Jadranu. Vremenska prognoza pokazuje da će najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti uglavnom iznositi od nula do pet, u unutrašnjosti Istre oko pet, a na Jadranu od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.

Prijepodne će u središnjoj Hrvatskoj većinom biti magle i niskih oblaka, a zatim će biti pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura iznositi od 10 do 12 stupnjeva, a u predjelima s dugotrajnom maglom će biti niža.

I u istočnoj Hrvatskoj će u prvom dijelu dana biti magle i niskih oblaka. Od sredine dana će biti više sunčanog vremena. Poslijepodnevna temperatura i ondje će ovisiti o dužini trajanja magle.

U gorskom području će biti djelomice sunčano, a na sjevernom Jadranu će biti pretežno sunčano. Na moru će mjestimice zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Poslijepodne će u gorskim predjelima temperatura iznositi od 12 do 16, a na sjevernom Jadranu od 18 do 20 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti pretežno sunčano uz slab do umjeren sjeverozapadnjak. Poslijepodne će temperatura većinom iznositi od 17 do 22 stupnja.

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić Tko može, neka ne ide Odlučeno kako će izgledati Kolona sjećanja u Vukovaru, slijedom uputa epidemiologa: "Na razmak će paziti COVID redari"

Pročitajte i ovo Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Cijena rasta brojki Infektolog otkrio kakvo je stanje u splitskom KBC-u te uoči utakmice na Poljudu poručio: "Nama je savršeno jasno da će bilo kakvo veće okupljanje značiti širenje bolesti"

U petak će u kopnenim krajevima biti djelomice sunčano, u prvom dijelu dana u nizinama uz maglu i niske oblake. Za vikend će vrijeme biti promjenljivo oblačno, a u gorju te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije mjestimice uz kišu. Istovremeno bi u većini sjevernih kopnenih krajeva vikend mogao proteći bez oborine. Jutarnja temperatura će biti u porastu.

U petak će djelomice sunčano biti i na Jadranu. Za vikend će biti promjenljivo povremeno s kišom, osobito u subotu navečer. U subotu će također zapuhati uglavnom umjereno jugo koje će u nedjelju poslijepodne na sjevernom dijelu okrenuti na buru, pod Velebitom i jaku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene