Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POČINJE LJETO

Pogledajte hoćete li Tijelovo moći provesti na otvorenom i kakav nas vikend očekuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je prvi dan ljeta, kako ga računaju kolege klimatolozi pa je i vrijeme prigodno nešto toplije nego do sad. No, prava toplina tek nam stiže. Darijo Brzoja donosi vremensku prognozu za nastavak tjedna.

Sudeći po vremenskoj prognozi, mnogi građani će Tijelovo moći provesti na otvorenom jer će idućih dana vrijeme u Hrvatskoj biti pogodno. Temperatura u mnogim krajevima doseći će pa i prijeći 25 stupnjeva: za vikend bi već moglo biti 27 ili 28. Temperatura mora je između 18 i 20, nije baš najugodnije za kupanje, no obzirom na visoku temperaturu zraka mnogi će, koji to mogu, idućih dana svejedno požuriti na plažu. Imajte na umu jedino da će UV indeks biti visok ili vrlo visok pa se sredinom dana držite hladovine.

U polju smo povišenog tlaka, u blizini nema fronti, jedino po visini i dalje povremeno pritječe nešto vlažniji zrak pa tako i sutra mjestimice može biti umjerene naoblake. Uglavnom prema istoku.

Pročitajte i ovo Ana Stojić Deban NAKON TOMAŠEVIĆEVE POBJEDE Šefica Holdinga stavit će svoj mandat na raspolaganje i dobiti oko 96.000 kuna otpremnine: ''Smatram to dobrom demokratskom praksom''

Pročitajte i ovo Oliver Ojdanić zločin šokirao hratsku Kod jedne od osumnjičenih za brutalno ubojstvo profesora pronađeni pištolj i 293 metka. Psihijatar: "Ovo je nezapamćeno"

U većini zemlje ujutro će pak prevladavati sunčano, najsunčanije i najtoplije u Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab, dok će na moru ujutro puhati slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od pet do 10, a na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva.

I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj uglavnom pretežno sunčano. Bit će toplije, sutra očekujemo oko 24 stupnja. U Slavoniji i Baranji barem djelomice sunčano, ali povremeno i uz umjerenu naoblaku. Bez vjetra, temperatura, 22 ili 23.

I u gorju i na sjevernom Jadranu bit će dosta sunca, a na moru će danju puhati jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. 20ak stupnjeva u gorju te oko 24 sutra na sjevernom Jadranu. I u Dalmaciji će se nastaviti sunčano i vrlo toplo. Danju će također puhati sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, dok temperatura može porasti i do 26 stupnjeva.

A i idućih dana vrijeme će u kopnenom dijelu uglavnom biti sunčano, uz tek povremeno umjerenu naoblaku, dok je pokoji pljusak moguć jedino u gorju. Bez značajnijeg vjetra, a bit će i sve toplije. U drugoj polovici tjedna često između 25 i 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Nakon burne pressice HDZ o premijerovim napadima: "Plenković nije ušao u rat s medijima"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAŽI PONOVNO BROJANJE GLASOVA SDP-ov kandidat za istarskog župana koji je izgubio za 54 glasa: ''Našli smo tridesetak nepravilnosti koje sada analiziramo''

Na Jadranu također sunčano, vrlo toplo, pomalo čak i vruće. Puhat će tek slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a temperatura će biti najčešće od 26 do 28 stupnjeva.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene