Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA VIDIKU SMIRIVANJE?

Meteorologinja otkriva što nakon nevremena i kakav nas vikend čeka: Pogledajte tko još neće moći spremiti kišobrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan je počeo uz olujno nevrijeme koje je osobito jako pogodilo Slavoniju. Kiše je bilo u većem dijelu zemlje, ponegdje i u Dalmaciji u kojoj posljednjih mjesec dana nije bilo puno oborina. Iako se vrijeme već počelo smirivati, još će sutra biti lokalnih pljuskova, ponegdje i grmljavine. Vremensku prognozu donosi Maja Bubalo.

Frontalni sustav do sutra će se premjestiti dalje prema istoku, ali situacija u atmosferi još neće biti posve stabilna.

Jutro djelomice sunčano, manje oblaka očekuje se na istoku i jugu zemlje, dok u Gorskom kotaru, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana postoji mogućnost za poneki pljusak. Uz rijeke i u kotlinama Like može biti kratkotrajne magle. Vjetar slab, zapadnih smjerova. Temperatura u unutrašnjosti od 14 do 18 stupnjeva, u gorju koji stupanj niže, a na moru između 19 i 24 stupnja.

U poslijepodnevnim satima će u središnjim predjelima biti djelomice sunčano. Prema zapadu malo više oblaka, ali i mogućnost za pokoji pljusak. Temperatura ugodna, oko 27 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji djelomice do pretežno sunčano i uglavnom bez oborine. I ovdje će se mjeriti oko 27 stupnjeva. U gorju od sredine dana može biti povremene kiše ili pljuskova. Slično i na moru. Iako je najveća vjerojatnost za oborine u unutrašnjosti Istre i na širem riječkom području, poneki pljusak može pasti i drugdje. Na moru će temperatura u najtoplijem dijelu dana dosegnuti između 26 i 30, u gorju od 20 do 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić objavio status Provokacija zastupnika Vučićeve stranke: ''Pozdrav s Dinare. Srpska zastava se danas vijorila na najvećoj srpskoj planini''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CIJEPILI TREĆINU STANOVNIKA Već nekoliko dana bilježe rast broja novozaraženih unatoč uvedenim epidemiološkim mjerama: Najviša stopa zaraženih u tamošnjoj prijestolnici turizma

U Dalmaciji djelomice do pretežno sunčano. Najveća vjerojatnost za lokalne pljuskove je u unutrašnjosti, ali ne može se isključiti ni pokoji pljusak uz obalu. Temperatura oko 30 stupnjeva.

More je toplo, mjeri se većinom 25 ili 26, tek ponegdje stupanj više. S više sunčanih razdoblja, i UV indeks će ponovno u cijeloj zemlji biti visok.

U subotu ujutro na kopnu može biti kratkotrajne magle, a dani pred nama bit će pretežno sunčani i topliji, mjerit će se i koji stupanj iznad 30 stupnjeva. I na moru sunčano te ponovno vruće. Zapuhat će slabo do umjereno, u nedjelju mjestimice jako jugo.

Dakle, još sutra lokalni pljuskovi, a zatim ponovno obilje sunca i porast temperature.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene