Obavijesti Video Pretražite Navigacija
držite se hlada

Meteorologinja o vremenu do kraja tjedna: "Ljeto je sigurno tu! Pred nama su sunčani i vrući dani"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano i vruće vrijeme kao što je bio danas, čeka nas sutra, ali sigurno i sljedećih 4, 5 dana. Najviša temperatura prema kraju tjedna postupno će rasti pa će umjesto današnjih 30-ak u nedjelju i ponedjeljak biti oko 35.

Prema vremenskoj prognozi na Jadranu će i noći biti sve toplije, uglavnom se temperatura neće spuštati ispod 22 tako da je ljeto sigurno tu! Što se tiče temperature u moru i ona je porasla, danas je bila između 20 i 24 stupnja, dakle ugodno za kupanje, kazala je meteorologinja Ana Bago Tomac u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

I sutra će biti stabilno i većinom sunčano jer će na vrijeme kod nas utjecati polje anticiklone.

Jutro u cijeloj zemlji bit će sunčano i malo toplije nego prethodnih dana. U unutrašnjosti od 14 do najviše 18, a na Jadranu 20 ili koji stupanj iznad. U noći i u prvom dijelu dana postoji i mala mogućnost za pljuskove u gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Istre.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne se nastavlja sunčano i vruće. Temperatura će uglavnom biti oko 30, a najviše do 32. Vjetar će biti slab i jugoistočnog smjera.

Na istoku zemlje također bez promjena, i sutra sunčano uz umjeren razvoj oblaka i vruće. Temperatura u Slavoniji bit će između 30 i 32 stupnjeva Celzijevih.

Pretežno sunčano očekuje se i na sjevernom dijelu Jadrana. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, a stabilnije i većinom sunčano bit će i u gorskim područjima

Vruć ljetni dan bit će i na jugu. Uz obalu će puhati jugozapadnjak, a na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 29 do 32 stupnja.

Na kopnu se nastavljaju sunčani i vrući ljetni dani. U subotu je u gorju moguć pljusak, a u ponedjeljak u zapadnim predjelima unutrašnjosti više oblaka uz jačanje jugozapadnog vjetra.

Na Jadranu će biti sunčano i danju vruće, a sve toplije bit će i noću uglavnom iznad 20 stupnjeva. Puhat će slab ili umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, a u ponedjeljak će okrenuti na južni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene