Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Oblačno, tmurno i uz povremenu kišu. Doznajte kada slijedi razvedravanje

Sivo i tmurno vrijeme uz maglu, rosulju ili slabu kišu bit će i u utorak u većini unutrašnjosti, a pretežno oblačno, poslijepodne s pljuskovima i jakom kišom očekuje i Jadran! Vremensku prognozu donosi meteorologinja Dnevnika Nove TV Ana Bago Tomac.

Bit će utorak jedan od dana u kojem će i temperature jedva porasti za koji stupanj u odnosu na jutarnje, a slično će ostati i cijeli ovaj tjedan! Na vrijeme će utjecati polje ove anticiklone, ali poslijepodne će se prema Jadranu približiti ciklona zbog čega će se naoblačiti.

U utorak već od jutra u cijeloj unutrašnjosti oblačno i tmurno, u većini područja i sumaglica, a povremeno će iz tih niskih oblaka padati i slaba rosulja. Jutarnja temperatura od dva do najviše pet stupnjeva. Jedino će na Jadranu biti sunčanih razdoblja i to samo u prvom dijelu dana - poslijepodne naoblačenje s kišom. Ujutro će još puhati i umjerena do jaka bura,

U utorak poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj bez izraženijih promjena - ostat će oblačno, ponegdje i poslijepodne sumaglica te rosulja ili slaba kiša. Najviša temperatura osam ili devet Celzijevih stupnjeva.

Na istoku će puhati slab jugoistočni ili istočni vjetar zbog kojeg su u ovom najistočnijem dijelu moguća i kraća sunčana razdoblja. U Podravini i zapadnoj Slavoniji pretežno oblačno. Najviša temperatura između devet i 11 stupnjeva.

Od sredine dana kiša će biti češća na sjevernom dijelu Jadrana, osobito navečer i u noći na srijedu na otvorenom moru i na otocima. Bura će s jake i olujne oslabjeti na umjerenu

Na jugu promjenjivo ili u nekim područjima i pretežno oblačno, a povremeno će padati kiša ili izraženiji pljuskovi - pogotovo prema večeri i u noći na srijedu. U sjevernoj Dalmaciji puhat će umjerena bura, a na južnom dijelu umjereno do jako jugo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Sram vas bilo'' Neki dijelovi BiH i dalje pod vodom: Civilna zaštita nosila hranu i lijekove građanima, ali svejedno stižu kritike na vladajuće

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGROMNE KOLIČINE KIŠE Snažno nevrijeme na otocima: Potopljene ulice Hvara, grom pogodio kuću

Još u srijedu i četvrtak prijepodne oblačno uz povremenu slabu kišu, a u četvrtak poslijepodne razvedravanje. U petak hladnije, a ujutro magla.

Na Jadranu u srijedu obilni grmljavinski pljuskovi uz jako jugo s olujnim udarima, a u četvrtak sredinom dana razvedravanje i prestanak kiše. Zapuhat će umjerena do jaka bura.

U utorak, ali i sljedećih nekoliko dana u unutrašnjosti oblačno i tmurno, povremeno uz slabe oborine poput rosulje. Na Jadranu u prvom dijelu dana još ponegdje sunčana razdoblja, no poslijepodne i tamo naoblačenje s kišom.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene