Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u prometu

Temperature padaju u minus, ali ne zadugo: Doznajte kad se očekuje zatopljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg je jučer zabijelio istočne dijelove unutrašnjosti i neke dijelove središnjih predjela. Ipak, u prometu je većih problema bilo zbog jake, olujne, na udare i orkanske bure. Danas će ona biti nešto slabija. Uglavnom će puhati umjerena i jaka, još podno Velebita s olujnim udarima. U većini krajeva će biti sunčano, a uz vedrije nebo će biti i hladnije. Hladno vrijeme će nas pratiti do nedjelje, kada se očekuje znatniji porast temperature.

Ujutro će u većini krajeva biti pretežno sunčano, ali hladnije nego jučer. Temperautra će na kopnu biti od -7 do -3, na Jadranu od jedan stupanj, a lokalno je moguća i temperatura do sedam stupnjeva. I dalje će biti vjetrovito: na kopnu uz slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na moru umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Zbog olujnog vjetra za sav promet u četvrtak ujutro zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak je državnom cestom DC1 Gračac-Knin, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar DC3) i državna cesta Gračac-Zaton Obrovački DC27.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog jakog vjetra u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će u najtoplijem dijelu dana biti tek malo iznad nule.

I u Slavoniji će biti barem djelomice sunčano, a krajem dana će zapuhati jugoistočnjak. Temperatura će se i ondje kretati oko nule.

Na sjevernom Jadranu će biti pretežno, a u gorju djelomice sunčano. Puhat će umjerena i jaka, još podno Velebita na udare i olujna bura. Temperatura će u gorskim predjelima uglavnom biti ispod nule, dok će uz obalu biti od sedam do 10 stupnjeva.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano vrijeme, a bura će uglavnom biti umjerena i jaka, tj. slabija nego danas. Najviša temperatura iznosit će 12 stupnjeva.

U petak će u kopnenim predjelima biti manje sunčano nego danas. Ujutro može biti i magle, a krajem dana će doći do porasta naoblake, uz koju će tijekom vikenda biti nešto slabih oborina, snijega ili kiše. Temperatura će porasti tijekom vikenda, osobito u nedjelju.

U petak će na Jadranu biti djelomice sunčano. Još uvijek će puhati bura, ali će biti slabija nego proteklih dana. U subotu i ondje, uglavnom na sjeveru, može pasti malo kiše. Buru će tijekom vikenda zamijeniti jugo uz koje će i ondje temperatura porasti. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene