Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što nas čeka nakon snažnog nevremena koje je zahvatilo Hrvatsku? Evo kad se vraća sunce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon snažnog nevremena koje je sinoć zahvatilo Hrvatsku i danas ujutro bit će izraženijeg grmljavinskog nevremena, praćenog tučom.

Nagla promjena vremena praćena olujnim nevremenom i jakom tučom zahvatila je dijelove Hrvatske. U Slavoniji i Lici padala je jaka tuča, a diljem Dalmacije zabilježena su snažna olujna nevremena. U večernjim satima nevrijeme je stiglo i do Zagreba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Hoće li napokon pasti temperature i gdje će biti najmanje sunca? Detalje otkriva meteorolog Darijo Brzoja

Radar munja Istrameta između 19:30 i 21:30 registrirao je čak 16.360 udara munja. Najjači udari bili su iznad Gorskog kotara, a potom su se proširili prema istoku.

Oko Novske i Okučana padala je tuča veličine loptice za golf. Vozači kod Ogulina od nevremena su se skrivali u tunelima. Snažna tuča u Gospiću napravila je štetu na automobilima.

Današnje jutro u kopnenom dijelu zemlje bit će promjenjivije. Ponegdje će biti mogućnosti i za jače grmljavinsko nevrijeme, osobito u Slavoniji.

Na moru će prevladavati sunčano. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura, a u unutrašnjosti slab do umjeren vjetar sa sjevera. Jutarnja tmperatura u kopnenom dijelu bit će od 15 do 20, a na Jadranu između 19 i 23 stupnja.

Danju u središnjoj Hrvatskoj može biti pljuskova, no bit će i sunčanih razdoblja. Uz sjeverac i sjeveroistočnjak čeka nas svježije, no ne i hladno vrijeme. Temperatura će ostati ljetna, bit će od 24 do 27 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Promjenjivo i svježije, a i ovdje poslijepodne može biti pokojeg pljuska ili malo kiše. Puhat će sjeverac i sjeverozapadnjak.

Mjestimičnih pljuskova, pa i onih grmljavinskih bit će i u gorskoj Hrvatskoj, a lokalno je pokoji moguć i u unutrašnjosti Istre. Na obali i otocima sutra će biti ipak uglavnom sunčano, ali i burno. Puhat će umjerena i jaka bura, a podno Velebita olujni udari. Temperatura na moru bit će oko 30 stupnjeva, dok će u gorju biti dosta svježije, većinom od 21 do 24 stupnja.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a uglavnom u zaleđu bit će mogućnosti za pokoji poslijepodnevni pljusak i grmljavinu. Na sjeverom dijelu puhat će umjerena bura, dok će južnije vjetar biti slab. Najviša dnevna temperatura većinom će biti od 30 do 32 stupnja.

Temperatura mora je od 22 do 26 stupnjeva, kako gdje, no bura će ga na sjevernom dijelu u ponedjeljak sigurno izmiješati i malo rashladiti.

UV indeks u kopnenom dijelu u ponedjeljak je uglavnom umjeren, a prema Jadranu, posebno na obali i otocima i dalje visok ili vrlo visok.

I u utorak, pa čak i u srijedu još će biti mogućnosti za pokoji pljusak, premda će vrijeme generalno biti sunčanije prema sredini tjedna. Od četvrtka će ponovno biti i vruće.

Na Jadranu će se zadržati sunčano i uglavnom suho svih ovih dana, uz slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jedino će u utorak ujutro podno Velebita još puhati bura, a na moru se temperatura neće značajnije mijenjati.

HAK: Kolnici mokri i skliski

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu, autocesti A7 Draga – Šmrika i dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar – Novi Vinodolski i Senj – Karlobag promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski – Senj i Karlobag – Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno i na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 između vijadukta Božići i južnog portala tunela Sv. Rok vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog olujnog vjetra. Zbog olujnih udara vjetra na dionici autoceste A6 od čvora Delnice do čvora Kikovica rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp-prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) koja se kreću u smjeru Rijeke preporučuje se izlazak na čvoru Delnice, a vozilima koja se kreću u smjeru Zagreba izlazak na čvoru Kikovica te obilazak dionice Delnice – Kikovica državnom cestom DC3.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene