Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Krenuli ste na godišnji odmor? Doznajte kakvo će vas vrijeme pratiti idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi srpanjski vikend, mnogima početak godišnjeg odmora, po pitanju vremena baš i neće biti idealan, barem ne onima koji vole sunce. Na toplije ćemo vrijeme još pričekati jer će tek u novom tjednu temperatura malo porasti, ali i dalje neće biti prevruće. U subotu će ponovno pasti kiša i pljuskovi, a lokalno su moguća i jača grmljavinska nevremena. Od nedjelje će biti mirnije, ali i dalje ne u potpunosti stabilno pa bi u kopnenim predjelima moglo biti pljuskova.

Upaljen je žuti alarm za cijelu Hrvatsku, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Velika je mogućnost za grmljavinske pljuskove, a na moru će zapuhati jak vjetar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Ujutro će, uglavnom na zapadu, biti kiše ili pljuskova, a u ostalim dijelovima Hrvatske će tijekom jutra biti sunčanije. Međutim postupno će postajati oblačnije i nestabilnije. Uz obalu će puhati umjereno jugo ili istočnjak, a temperatura će biti malo viša od jutarnje temperature u petak.

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj biti povremene kiše ili pljuskova, koji će lokalno biti i obilniji. Vjetar će uglavnom biti slab, uz nestabilnosti povremeno i pojačan. Temperatura će iznositi do 25 stupnjeva.

Poslijepodne će i u Slavoniji biti oblačnije i nestabilnije s povremenom kišom ili pljuskovima i grmljavinom, koji će i ovdje ponegdje biti izraženiji. Temperatura ći i ondje iznositit oko 25 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će tijekom subote vrijeme biti nestabilno. Naime, i ondje će biti pljuskova i grmljavine, povremeno i obilnijih. Jugo će okrenuti na buru i pojačati, a temperatura će iznositi od 20 do 27 stupnjeva.

Od sredine dana će i u Dalmaciji biti sve nestabilnije pa će i ondje biti pljuskova, lokalno i jačih grmljavinskih nevremena. Prema kraju dana će zapuhati bura, a najviša će temperatura iznositi 28 stupnjeva.

Temperatura mora će i dalje biti visoka pošto je u petak iznosila od 23 do 26 stupnjeva. Uz više oblaka, UV indeks će u većini predjela umjeren, tek ponegdje i visok.

Ni idućih dana u kopnenoj Hrvatskoj neće biti posve stabilno tako da i dalje može biti lokalnih pljuskova. Međutim, općenito će biti sunčanije, a u novom tjednu i malo toplije.

Od nedjelje će na Jadranu biti stabilnije i sunčanije. Temperatura će malo porasti, tako da će i u novom tjednu ostati ispod dugogodišnjih prosjeka, ali i naših očekivanja u srpnju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Kristina je prije nekoliko mjeseci u Dnevniku Nove TV od tuge zaplakala, a danas ima razlog za osmijeh Kristina Horzić, oboljela od spinalne mišićne atrofije (Foto: Dnevnik.hr) Kristina Horzić, oboljela od spinalne mišićne atrofije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kristina Horzić, oboljela od spinalne mišićne atrofije, i Sanja Vištica (Foto: Dnevnik.hr) Kristina Horzić, oboljela od spinalne mišićne atrofije, i Sanja Vištica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kristina Horžić (Foto: Dnevnik Nove TV) Kristina Horžić (Foto: Dnevnik Nove TV) Foto: Dnevnik Nove TV +0 Gošća Dnevnika Nove TV Kristina Horžić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hrvatska Kristina je prije nekoliko mjeseci u Dnevniku Nove TV od tuge zaplakala, a danas ima razlog za osmijeh 1/4 >>

Aktualno Hrgović za Dnevnik Nove TV otkrio kako se priprema za iduću borbu u Meksiku Filip Hrgović protiv Yoke 2016. u Riju (Foto: AFP) Filip Hrgović protiv Yoke 2016. u Riju (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Filip Hrgović (Foto: GOL.hr) FIGHT! Hrgović za Dnevnik Nove TV otkrio kako se priprema za iduću borbu u Meksiku 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene