Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje hladno

Ne zaboravite obući što više slojeva odjeće: I dalje hladno uz olujnu buru i povremeni snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hladnoćom ćemo završiti ovaj, ali i početi idući tjedan.

U kopnenim predjelima će i u danima pred nama biti uglavnom oblačno s povremenim slabim oborinama. Na Jadranu će biti više sunčana vremena do utorka, kada će i ovdje biti oborina. Kako je već spomenuto ostaje hladno, a još hladnije će biti u ponedjeljak i osobito u noći na utorak. Dojam hladnoće će pojačavati vjetar sa sjevera. Na moru će puhati bura koja će već u nedjelju ponovno pojačati na jaku, na udare i olujnu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Bura će već u nedjelju ujutro na Jadranu ponovno zapuhati i prema kraju dana sve više jačati. Uz obalu će uz buru biti djelomice sunčano, a u kopnenim predjelima uglavnom oblačno s povremenim snijegom. Temperatura na kopnu od -7 do 0, a uz obalu između -2 i 5 stupnjeva.

U nastavku dana oborina uglavnom neće biti, a povremeno će se i naoblaka kidati. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar uz koji nam i dalje ostaje hladno, u najtoplijem dijelu dana do 3 stupnja.

Na istoku će se nastaviti uglavnom oblačno, s povremenim slabim oborinama. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura i ovdje tek koji stupanj iznad nule.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano i vjetrovito s burom, prema večeri jakom, na udare i olujnom, temperatura uz obalu malo viša od današnje, ali uz buru se to neće činiti tako.

U gorju oblačno s povremenim snijegom te hladno s jedva stupnjem iznad nule.

U Dalmaciji djelomice sunčano te uglavnom suho. Malo snijega je moguće u višim nadmorskim visinama. Zapuhat će jaka, na udare i olujna bura, a temperatura od 5 do 10 stupnjeva.

U novom tjednu će biti oblačno s povremenim oborinama, susnježicom ili snijegom koji će nešto češći biti utorak i srijedu. Nastavit će se ovo hladno razdoblje, s tim da će u ponedjeljak te osobito u noći na utorak biti i još hladnije.

I na moru će od utorka biti oborina, lokalno moguće i obilnijih. Jaka i olujna bura će tijekom ponedjeljka slabjeti, utorak okrenuti na jugo koje će ponegdje biti i olujno. A već će u srijedu ponovno zapuhati bura, tako da ni u novom tjednu nema predaha od jakog vjetra.

Uz ovo hladno vrijeme savjetujemo što više slojeva odjeće. Osobito na moru jer od jake i olujne bure se jedino tako može, koliko toliko zaštititi. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene