Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve toplija jutra

VREMENSKA PROGNOZA Stiže nam još toplije vrijeme, pogledajte gdje bi moglo biti pljuskova

S vrućeg Sredozemlja cijeli tjedan će nam se gurati toplina, pokazuje vremenska prognoza, ali moguć je i poneki pljusak ili malo kiše. Više o vremenu doznaje Darijo Brzoja za Dnevnik Nove TV.

Zapadni krajevi, gorska Hrvatska, ali i sjeverni Jadran dočekuju toplo i vedro vrijeme uz tek povremeni pljusak. Nestabilnije će biti i u unutrašnjosti Dalmacije, a rijetko je moguć poneki pljusak i uz obalu srednjeg Jadrana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Meteorolog Dnevnika Nove TV, Darijo Brzoja, najavio je da će u cijeloj zemlji zemlji biti djelomice ili pretežno sunčano, najsunčanije na istoku i jugu. Jutarnja temperatura, na kopnu od 13 do 17, a na moru većinom između 17 i 20 stupnjeva.

Poslijepodne, u središnjoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano i vrlo toplo uz slab do umjeren jugoistočnjak i temperaturu oko 27, 28 stupnjeva.

U istočnim krajevima isto djelomice ili čak pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, a temperatura u Slavoniji će biti oko 27 stupnjeva.

Dijelom vedro u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, oblačnije prijepodne kada može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Više sunca svakako u drugom dijelu dana, no i dalje ne posve stabilno. U gorju jugozapadnjak, na moru umjeren južni vjetar i jugo. Temperatura, oko 27, a u gorju 25 stupnjeva.

U Dalmaciji najviše sunca, osobito poslijepodne kad će sunčano i prevladavati. U zaleđu je i tada moguć poneki pljusak praćen grmljavinom. Uz obalu vrlo rijetko. Puhat će umjereno jugo uz koje će biti vrlo toplo i vruće. Temperatura ovdje ide i do 29, mada će češće biti 27 ili 28 stupnjeva.

Idućih dana na kopnu pretežno sunčano i još toplije vrijeme. To se odnosi i na noći, jutra, dok će dani sredinom tjedna biti vrući kad bi temperatura mjestimice mogla i preko 30. Vjerojatnost za poslijepodnevni pljusak i grmljavinu stoji i dalje, ona nije velika, no postoji, uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima.

Na Jadranu će prevladavati vedro, povremeno uz umjerenu naoblaku. Lokalni poslijepodnevni pljuskovi mogući su u srijedu u Istri. Puhat će umjereno i jako jugo, i bit će dosta toplo. Noću dvadesetak, a danju i na moru gotovo 30 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene