Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje vrlo promjenjivo

Napokon toplije vrijeme: Sunce stiže u pravi čas, ali ne zadugo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme će u petak napokon biti povoljnije.

Bit će sunca, posvuda toplije, bez nekog značajnijeg vjetra. Jedino još uvijek neće biti posve stabilno, pa u poslijepodnevnim satima ima mogućnosti za pokoji pljusak, uglavnom u gorskom području.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Nakon kiše tlo je još uvijek dosta vlažno pa će u jutarnjim satima mjestimice biti i magle, najvjerojatnije uz rijeke te po kotlinama. Što se tiče vodostaja, situacija se smiruje, jedino Sava raste, no neće mnogo i trebat će nekoliko dana da taj vodeni val prođe, s obzirom na to da je Sava dosta spora u donjem toku.

Idućih dana ponovno kiša, samo ne obilna i neće biti posve oblačno i hladno kao dosad. U petak u unutrašnjosti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U kopnenom dijelu mjestimice će biti magle. Podno Velebita još će kratko puhati bura. Na kopnu ujutro svježe ili hladno uz 3 do 8 stupnjeva, dok se na moru očekuje 10-ak do najviše 14.

Danju će biti djelomice ili pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno. Svakako će biti toplije, očekuje nas većinom 17 do 20 stupnjeva.

Vrlo slično i u Slavoniji i Baranji. Dijelom ili pretežito vedro i većinom suho, bez značajnijeg vjetra te uz temperaturu oko 20 stupnjeva. U gorju tek lokalno može biti pokojeg pljuska.

U gorskoj Hrvatskoj također ima mogućnosti za poslijepodnevne pljuskove, no neće biti ovako oblačno kao dosad. Uz sunce, bit će i toplije i ugodnije. Na sjevernom Jadranu veći dio dana prevladavat će sunčano. Zapuhat će jugozapadni i južni vjetar, a najviša dnevna temperatura iznosit će oko 20 stupnjeva.

Isto vrijedi i za Dalmaciju. Bit će većinom vedro, malo više oblaka jedino u zaleđu, gdje je rijetko moguć i pljusak. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti oko 20, do 22 stupnja.

Za vikend, a i početkom novog tjedna čeka nas ponovno promjenjivije vrijeme: nestabilno, uz mjestimičnu kišu i pljuskove, ali za razliku od ovog dosad, bit će nešto sunca i u svakom slučaju bit će toplije. Dakle, premda još uvijek nema nekog duljeg stabilnog razdoblja na vidiku, utjeha neka nam bude viša temperatura i svakako povremena sunčana razdoblja.

Na moru će pojačati jugozapadnjak i jugo pa će zbog nabijanja vlažnog zraka na sjevernom dijelu svakog dana biti mogućnosti za pljuskove. U Dalmaciji vjerojatno tek u ponedjeljak. Ako ništa, vikend će barem biti razmjerno topao.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene