Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdržite još malo

Uskoro stiže vrhunac toplinskog vala, a onda slijedi osvježenje. Lošim vijestima ipak nije kraj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano i vruće vrijeme s nama će biti koji dan, a vrhunac tog toplinskog vala u cijeloj zemlji nas očekuje u subotu. Od nedjelje će ipak biti koji stupanj manje, a zapuhat će i slaba bura koja će nas rashlađivati. S time će osvježenjem doći grmljavinski pljuskovi i oluje.

Već će od petka ujutro u cijeloj zemlji biti sunčano i toplo. U unutrašnjosti će temperature iznositi od 17 do 19 stupnjeva, a na Jadranu do 22, ponegdje na jugu i 24 stupnja. Puhat će slab ili umjeren zapadnjak ili sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Poslijepodne se u središnjoj Hrvatskoj neće mijenjati u odnosu na jutro. Bit će sunčano i vruće, uz slab vjetar i sparno vrijeme, a temperatura će se popeti i do 34 stupnja.

Ništa drukčije neće biti i u Slavoniji. Ondje nas također čeka vruć i vedar dan te temperatura između 31 i 34 stupnja.

Bez promjena će dan proći i na sjeveru Jadrana i u gorju. Ondje će biti sunčano i vruće, u gorskom dijelu uz malu naoblaku, a na moru slab ili umjeren sjeverozapadni vjetar.

U Dalmaciji će također biti vedro i vruće. Danju će puhati umjeren sjeverozapadni ili zapadni vjetar, a tijekom noći temperatura će biti viša od 20 stupnjeva.

More je na cijelom Jadranu već toplo i ugodno, tako da se možete kupati. Međutim, treba pripaziti na sunce jer će do kraja tjedna UV indeks biti jako visok.

U subotu u kopnenom dijelu Hrvatske očekujemo vrhunac toplinskog vala. Prosječna temperatura bit će 34 ili 35 stupnjeva. U nedjelju poslijepodne i navečer doći će do pljuskova, koji će potrajati i u ponedjeljak, ali će malo smanjiti osjećaj vrućine.

Na jadranu će sunčano biti do kraja tjedna, a u ponedjeljak će i ondje biti promjenjivo i nestabilno, ali i malo manje vruće. U ponedjeljak će zapuhati i umjerena bura koja će nas dodatno osvježiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene