Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nakon susnježice i oblaka napokon će proviriti sunce: Ipak, bit će nam potrebna topla odjeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok je kod nas ponovno tek nakratko zalepršao, susjedna Alpska regija bori se s ogromnim količinama snijega. Meteroalarm je u crvenom za Austriju i dijelove južne Njemačke.

Ako ste idućih dana planirali u Austriju na skijanje, ne propustite se informirati o mjestu u koje idete. Također, otkažite put ako je to potrebno jer je situacija prilično ozbiljna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Što se tiče vremena u Hrvatskoj, ono neće biti ni blizu austrijskom. Diljem zemlje tijekom jutra moglo bi biti slabih oborina, uglavnom susnježice ili snijega. Na sjevernom će Jadranu većinom biti suho, ali će vjetar ondje već ujutro postupno okretati na sjeverozapadni, dok će u Dalmaciji još puhati jako jugo.

No tijekom dana i ondje će vjetar okrenuti na sjeverozapadnjak, a kasnije i buru. Jutarnja temperatura u kopnenom dijelu iznosit će od -4 do nula stupnjeva, a na Jadranu od 2 do 6 stupnjeva.

Drugi dio dana središnjoj Hrvatskoj će donijeti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će biti suho, a ponegdje je moguće malo susnježice. Vjetar će biti slab, a temperatura će iznositi od tri do šest stupnjeva.

Slično će vrijeme biti i u Slavoniji. I ondje će biti pretežno oblačno uz mogućnost povremeno slabe oborine. Najniža temperature iznosit će oko tri do četiri stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj tijekom dana može još biti malo susnježice ili snijega, a na sjevernom Jadranu neće biti oborina. Bit će umjereno oblačno, a zapuhat će i bura koja će prema kraju dana sve više jačati. Oko devet stupnjeva očekuje se na moru i najviše tri u Lici i Gorskom kotaru.

U Dalmaciji bi oborina povremeno moglo biti i u drugom dijelu dana, većinom kiše, i to najvjerojatnije uz obalu i prema otocima južnije u regiji. Jugo će okretati na buru, koja će kasno poslijepodne i navečer jačati. Oko deset stupnjeva bit će najviša dnevna temperatura, dok će u zaleđu najviša temperatura iznositi oko pet stupnjeva.

U četvrtak će se zadržati oblačnije vrijeme na kontinentu, a pritom je moguće i još malo snijega. Prema vikendu će mogućnost za bilo kakve oborine biti mala, a napokon će proviriti i sunce. Ostaje hladno uz tek dva do tri stupnja iznad nule danju i barem toliko ispod nule noću i ujutro. Puhat će povremeno umjeren sjeverac, a u subotu jugozapadnjak.

Na moru će u narednim danima biti više sunčanog vremena. Tek malo kiše ili čak snijega moguće je u četvrtak na sjevernom, a u petak na južnom dijelu. U noći na četvrtak zapuhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima: slabjet će u petak, a u subotu i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura se neće znatnije mijenjati. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene