Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Odzvonilo proljetnim temperaturama: Stiže promjena zbog koje ćemo opet izvaditi zimske jakne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nalazimo se u razdoblju promjenjivijeg vremena, tako će u danima pred nama biti svega: nešto sunca, nešto oblaka, a ponegdje i oborina. Kiša će tijekom subotnjeg jutra padati uglavnom na istoku i jugu zemlje, s tim da bi na jugu moglo biti i obilnijih pljuskova. Poslijepodne će biti sunčanije i stabilnije, a onda će u noći s nedjelje na ponedjeljak biti oblačnije. Tada će naše krajeve zahvatiti nova promjena, uz koju će doći osjetno hladniji zrak pa će se temperatura vratiti u okvire onoga što tipično očekujemo u ožujku.

Tijekom subotnjeg jutra će biti promjenjivo oblačno. Kiše ili pljuskova će ujutro biti na istoku i jugu, s tim da u Dalmaciji pljuskovi lokalno mogu biti i izraženiji. S početkom dana će na krajnjem jugu puhati jako jugo, dok će u ostatku Hrvatske puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura na kopnu će iznositi od tri do sedam, a uz obalu između sedam i 12 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčanije. I dalje će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će iznositi oko 18 stupnjeva.

I u Slavoniji će biti stabilnije i uglavnom suho vrijeme. I ondje će, uz slab do umjeren jugozapadnjak, temperatura biti malo niža nego proteklih dana te će iznositi od 16 do 18 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će biti barem djelomice sunčano i puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Temperatura će u gorju iznositi od 13 do 15, a na moru između 15 i 17 stupnjeva.

Od sredine dana će i u Dalmaciji biti stabilnije vrijeme. Tek rijetko može pasti malo kiše, ali će ipak biti uglavnom suho. Uz sjeveronozapadni vjetar, temperatura će iznositi do 16 ili 17 stupnjeva.

U nedjelju, osobito krajem dana, će u kopnenim dijelovima vrijeme biti oblačnije. Već će u noći na ponedjeljak biti oborina. U nizinama će padati kiša, a u gorju će, uz pad temperature, padati i snijeg. Promjena će nam donijeti osjetno hladniji zrak, a dojam hladnoće će još dodatno pojačavati vjetar sa sjevera.

I na moru će do kraja nedjelje biti uglavnom suho, a onda će i ondje početkom idućeg tjedna biti kiše. Južno strujanje će zamijeniti bura uz koju će i ondje biti hladnije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene