Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Imali smo red sunca, red kiše, a sada nam opet stiže nova promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povremenih pljuskova u petak bit će poslijepodne u središnjim krajevima, osobito u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Istovremeno, na Jadranu će biti sunčano i vruće, a temperature će uglavnom prelaziti 30 stupnjeva.

Jutro će u cijeloj zemlji početi sunčanim vremenom. Ponegdje će, osobito uz rijeke, biti i magle, a temperatura će u unutrašnjosti iznositi 16-17 stupnjeva. Samo će u gorju biti niža te će ondje iznositi od 11 do 15 stupnjeva, dok će se na Jadranu tijekom jutra popeti do najviše 23 stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti nestabilno uz lokalne grmljavinske pljuskove, pogotovo na području istočno od Zagreba. Ipak, temperatura će iznositi između 27 i 29 stupnjeva.

U Slavoniji će prevladavati sunčano vrijeme, a lokalnih pljuskova bit će poslijepodne, i to samo u zapadnijim područjima. Najviša će temperatura iznositi oko 29 stupnjeva.

Pljuskova će od sredine dana biti i u Gorskom kotaru, ali i na širem riječkom području te unutrašnjosti Istre. Na obali i otocima sjevernog Jadrana uglavnom će biti sunčano i vrlo toplo, uz temperaturu do 30 stupnjeva.

Ljetno i vruće vrijeme bit će u Dalmaciji. Ondje će uglavnom puhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a temperatura će se popeti do 32 stupnja.

Temperatura mora je između 23 i 25 stupnjeva, a UV indeks u kopnenim krajevima uglavnom je visok, a na Jadranu vrlo visok.

Vikend pred nama kopnenoj će Hrvatskoj donijeti povratak sunčanom i stabilnijem vremenu, ali i ljetnim temperaturama. U ponedjeljak će biti malo manje vruće jer će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar.

Na Jadran će tijekom narednih dana također stići vruće i ljetno vrijeme. Ovog će vikenda puhati umjeren jugozapandnjak, a u ponedjeljak sjeverozapadnjak. Dnevne će se temperature popeti iznad 30 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene