Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grmljavinsko nevrijeme i kiša

Meteorologinja otkriva: Tek nas čeka vrhunac lošeg vremena, doznajte što nam se sprema idućih dana

Nakon dana koji je obilježilo kišno nevrijeme, grmljavina i poplave u nekim djelovima zemlje, vremenska prognoza otkriva kako nas i idućih dana očekuje nestabilno vrijeme. Vrhunac lošeg vremena očekuje nas u ponedjeljak ujutro, a onda postaje postupno sve sunčanije.

Iako je za nama kišan i tmuran dan dopunjen nevremenom, očekuje nas još kiše i pljuskova. Prognoza vremena pokazuje nam kako ćemo još malo pričekati na ljeto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

U prvom dijelu dana bit će promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom ili grmljavinskim pljuskovima koji su mogući diljem zemlje, a lokalno mogu biti izraženiji. Najmanje sunca bit će u gorju. Vjetar na kopnu slab, na moru slab do umjeren, na sjeveru bura, prema jugu jugo. Najniža temperatura u nizinama od 14 do 17, u gorju malo niža, a na moru između 16 i 20 stupnjeva, potvrdila je meteorologinja Maja Bubalo u Dnevniku Nove TV.

Tijekom dana središnju Hrvatsku očekuje postupno razvedravanje, dan će biti vrlo topao, ali ostaje mogućnost za pokoji lokalni pljusak. Temperatura između 24 i 26 celzija.

Slavoniju i Baranju očekuje promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, mjestimice i pljuskovima. Temperatura između 25 i 27 stupnjeva.

U gorju i u drugom dijelu dana grmljavinski pljuskovi, lokalno obilniji, dok će na sjevernom Jadranu biti sunčanije s manjom vjerojatnosti za kišu. Puhat će slaba i umjerena bura, a temperatura u najtoplijem dijelu dana između 25 i 27, u gorju ipak niža, od 18 do 22.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno uz dosta sunčanih razdoblja. Bit će pljuskova s grmljavinom, većinom u zaleđu, a lokalno oborina može biti izraženija. Vjetar slab do umjeren, južnih smjerova, a temperatura između 22 i 25 stupnjeva.

U nastavku tjedna djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Iako će sunčanih razdoblja biti sve više, pljuskovi i dalje nisu isključeni. Dnevne temperature na kopnu još će malo porasti.

Na moru stabilnije, očekuje se više sunca, ali ipak i ovdje ostaje mogućnost za poneki lokalni pljusak. Temperatura u postupnom porastu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene