Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što nas čeka za produženi vikend: Ako ste mislili da je gotovo s jakom burom i pljuskovima, razmislite još jednom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika količina kiše, grmljavina i jaki udari vjetra obilježili su proteklu noć tijekom koje se preko naših krajeva premještala nova hladna fronta. Ujutro će na Jadranu zapuhati i bura s jakim udarima što će dodatno otežavati promet u jednom od najprometnijih vikenda ovog ljeta. Promjena vremena bit će burna i nagla, a već od subote i dalje u tjednu čeka nas sunčanije i opet toplije.

U subotu ujutro će biti promjenjive naoblake, osobito u unutrašnjosti, a uz nju je moguć i kakav pljusak. Na Jadranu će tijekom jutra vrijeme biti sunčano, na sjevernom dijelu ponegdje još nestabilno. Također, na Jadranu će biti vjetrovito uz umjerenu do jaku buru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Poslijepodne nas u središnjoj Hrvatskoj čeka većinom sunčan dan, ali su istočnije mogući i poslijepodnevni pljuskovi. Temperatura će na tom dijelu Hrvatske iznositi oko 27 stupnjeva.

U Slavoniji će poslijepodne vrijeme biti nestabilno. Bit će lokalnih pljuskova i grmljavine, a puhat će umjeren sjeverozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne će biti sunčano, a temperatura će se opet penjati do 30 stupnjeva. Bura će okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. Sunčanije će biti i u gorskim krajevima, ali će ondje biti malo svježije nego proteklih dana.

Pročitajte i ovo Pula: Zbog snažnog pljuska vozila se teško probijala gradskim prometnicama (Screenshot: IstraMet) fronta se širi Istra na udaru snažnog nevremena, u Puli automobili "glisirali" ulicama

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna grmi i sijeva Stiglo snažno nevrijeme: Zagrebom protutnjala kiša praćena tučom

U Dalmaciji će poslijepodne doći do razvedravanja pa će biti sunčano, osobito na krajnjem jugu i otocima. Temepratura će iznositi oko 30 stupnjeva, a puhat će umjeren maestral.

Temperatura mora u petak je iznosila između 24 i 27 stupnjeva. UV indeks će tijekom subote u unturašnjosti biti visok, dok će na Jadranu i područjima uz Jadran ostati vrlo visok.

Što se tiče kopnenih krajeva, a pogotovo Knina, gdje se u ponedjeljak održava službena proslava, tijekom produženog vikenda ne očekuju se pljuskovi. Također, ne očekuje se ni velika vrućina koja je svojstvena dalmatinskom zaleđu u kolovozu. Naime, temperatura će biti nešto viša od 30 stupnjeva.

Vrijeme će se vrlo brzo smiriti i na Jadranu. U subotu ujutro još će biti jakih udara bure, a zatim će biti sunčano uz temperature od 31 do 32 stupnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene