Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doček 2019.

Jedini uvjet je topla odjeća: Evo detalja vremenske prognoze za najluđu noć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza nas je sunčana i topla subota, osobito na moru gdje je temperatura nerijetko bila oko 15 stupnjeva. Danas će u kopnenim predjelima povremeno padati slabe oborine, a u ponedjeljak će ih biti manje pa ćemo Staru godinu ispratiti uz uglavnom suho, često i vedro vrijeme. Tijekom noći neće biti prehladno: u kopnenim predjelima temperatura će se kretati oko nule, a na moru od pet do šest stupnjeva. Međutim, dojam hladnoće pojačavat će vjetar sa sjevera, osobito uz obalu gdje će biti jake, na udare i olujne bure.

Nedjeljno jutro će biti nešto oblačnije nego subotnje. Na kopnu i sjevernom Jadranu će ponegdje biti magle, a puhat će umjeren, na moru i jak vjetar sa sjevera. Temperatura će na kopnu iznositi od -5 do jednog stupnja, a na moru između četiri i osam stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj uz više oblaka može biti i povremenih oborina na granici kiše i snijega. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura će iznositi od četiri do sedam stupnjeva.

I u Slavoniji će oborine biti na granici kiše i snijega, osobito tijekom noći. Zapuhat će umjeren, krajem dana i jak sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi do šest stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu će biti djelomice sunčano, u gorju oblačnije, a u višim nadmorskim visinama može biti i slabe susnježice. Zapuhat će jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Temperatura će iznositi od šest do 13 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano. Puhat će umjerena, jaka, na udare i olujna bura. Temperatura će iznositi do 13 stupnjeva.

Na Staru godinu u kopnenoj Hrvatskoj može pasti još nešto slabih oborina, uglavnom prijepodne na istoku i u gorju. Prema večeri će oborine prestajati, tako da će tijekom noći uglavnom biti suho i ne previše hladno. Temperatura će se kretati oko nule, ali će se uz vjetar sa sjevera činiti hladnije pa se za doček toplo odjenite.

Na moru će na Staru godinu biti djelomice sunčano i uglavnom suho, ali i vjetrovito uz umjeren i jak sjeverozapadnjak, zatim i buru koja će na udare biti i olujna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene