Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Napokon završavamo s jesenskim vremenom: Pogledajte što nas očekuje za vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom subote će biti osjetno toplije – u najtoplijem dijelu dana temperatura će posvuda prelaziti 25 stupnjeva, a ponegdje i dosezati 30. Osim toga, bit će sunčanije, ali bi u unutrašnjosti uz više oblaka moglo pasti malo kiše. Popodne je poneki pljusak, osim u kopnenim predjelima, moguć i ponegdje na Jadranu. Međutim, kiša koja danas padne bit će rjeđa i manje intenzivna nego jučer. Nedjelja će biti još stabilnija i sunčanija, ali će vrijednosti na termometrima biti nešto niže nego danas. Ipak, bit će dosta sunca pa će nas ono dovoljno grijati.

U kopnenim predjelima tijekom subotnjeg jutra bit će djelomice sunčano, ali još uvijek postoji mogućnost za malo kiše. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a uz obalu će ponovno biti bure. Jutarnja temperatura će na kopnu iznositi od 14 do 19, na Jadranu oko 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj će biti djelomično sunčano, ali još uvijek nestabilno vrijeme, pa je moguć poneki pljusak praćen grmljavinom. Puhat će slab do umjeren vjetar, a temperatura će se kretati do 28 stupnjeva.

I u Slavoniji će tijekom dana biti djelomice sunčano, stabilnije nego ujutro. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, temperatura će se uglavnom popeti do 27 ili 28 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će tijekom dana biti djelomice sunčano. Na tom području poslijepodne može pasti kakav lokalni pljusak, što je izglednije u gorju i na širem riječkom području. Bura će prema kraju dana ponovno pojačati, a temperatura će se kretati od 24 do 28 stupnjeva.

U Dalmaciji će tijekom dana biti pretežno sunčano. Poneki lokalni pljusak moguć je u unutrašnjosti i na krajnjem jugu. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak i bura, a najviše temperatura iznosit će 30 stupnjeva.

Temperatura mora u petak je iznosila oko 20 stupnjeva, a slična bi trebala biti i u subotu. Uz razvedravanje, UV indeks će se danas značajno povisiti tako da će u gotovo cijeloj zemlji biti vrlo visok. To znači da se trebamo štititi od štetnog utjecaja sunčevog zračenja.

Od nedjelje će u unutrašnjosti biti sunčanije i stabilnije. Zadnji dan ovog tjedna obilježit će i nešto niža temperatura, ali će biti dosta sunca pa će nas ono dovoljno grijati. Od utorka će vrijeme biti nešto nestabilnije, ali su mogući lokalni pljuskovi.

Na Jadranu će u nedjelju biti vjetrovito – puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita povremeno i olujna, ali će već na početku idućeg tjedna oslabiti. Osim toga, idućih će dana na moru biti pretežno sunčano.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene