Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nekome kišobran, a nekome sanjke: U dijelove Hrvatske stiže snijeg, pogledajte gdje bi ga moglo biti i više od 20 centimetara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konačno smo dočekali izlazak iz magle i barem neku promjenu vremena, no neće nam to baš dugo trajati. Već se danas u većini unutrašnjosti vraćamo na oblačno, hladno i maglovito vrijeme. Međutim, na Jadranu i u gorju bit će sunčano i osjetno toplije. Promjenama tu nije kraj jer je ispred nas pravi zimski vikend. Naime, čini se da nam u gorju stiže pravi snijeg i da će ga biti više od 20 cm.

U većini kopnenih krajeva tijekom jutra će biti hladno i maglovito s temperaturama i do pet stupnjeva ispod nule. Na Jadranu će ujutro biti sunčano uz slabu buru, a već prijepodne temperatura će se popeti i do 10 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U drugom dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj magla i niski oblaci samo će se mjestimično razbiti, a u nekim područjima trajat će veći dio dana. O tome će najviše ovisiti i dnevna temperatura pa će ona južnije iznositi najviše dva ili tri stupnja, a sjevernije šest ili sedam stupnjeva.

U Slavoniji, koja je protekla četiri dana provela u magli, ni danas se ne očekuju značajnije promjene. Ondje će biti najhladnije, a promjena vremena stiže tek za vikend.

S druge strane, na sjevernom Jadranu i u gorju neće nedostajati sunca. Najviša temperatura iznosit će 13 stupnjeva, uz slabu do umjerenu buru.

U Dalmaciji će biti slično vrijeme, ali i nekoliko stupnjeva toplije. Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar i bit će sunčano i toplo.

U petak u kopnenim krajevima neće biti promjena te će se ondje zadržati magla i niski oblaci uz slabu rosulju ili soliku. Međutim, ovog nam vikenda stiže jedna veća promjena vremena, i to uz snijeg kojeg bi već u subotu u gorju moglo pasti više od 20 centimetara. U nedjelju će snijega biti i u nizinama, a stvarat će se tanji snježni pokrivač.

Na Jadranu će u petak biti sunčano, ali vikend će biti pretežno oblačan i kišovit. U subotu će puhati umjereno jugo, a u nedjelju bura koja će do večeri imati i olujne udare.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene