Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Dobro se obucite za izlazak na birališta: Pred nama je hladan i vjetrovit izborni dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je izborni dan koji će, što se vremena tiče, obilježiti jak vjetar u cijeloj zemlji. Taj će jak sjeverac pojačavati dojam hladnoće tako da se toplo odjenite, a pripazite i u prometu jer će zbog bure uz obalu biti ograničenja. Zimska odjeća trebat će nam i u novom tjednu jer će jutra biti hladnija, a danju se temperatura neće previše mijenjati.

Ujutro će u unutrašnjosti zapuhati umjeren i jak sjeverni vjetar, a na moru jaka i olujna bura i to nešto jača na jugu. Jutarnja temperatura će na kopnu iznositi oko ili malo ispod nule, a uz obalu između pet i osam stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Novo pogoršanje je pred nama, ali neki će u lijepom vremenu ipak uživati duže: Meteorolog donosi detalje Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano, ali i vjetrovito. Iako temperatura neće biti bitno drugačija od subotnje, činit će se da je hladnije zbog umjerenog i jakog vjetra sa sjevera, koji će krajem dana oslabjeti.

I u Slavoniji će biti pretežno sunčano i vjetrovito. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni vjetar, a temperatura će iznositi oko pet stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će biti sunčano. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak, a na moru bura. Temperatura će u gorju iznositi oko dva stupnja, a na Jadranu između osam i 13 stupnjeva.

Vjetar će i u Dalmaciji stvarati probleme u prometi. I ondje će puhati umjerena, jaka i olujna bura. Osim toga, bit će sunčano, a temperatura će iznositi do 13 stupnjeva.

U novom će tjednu u kopnenoj Hrvatskoj biti uglavnom sunčano i manje vjetrovito. Jutra će biti hladnija, a danju se temperatura neće previše mijenjati.

Na moru će još u ponedjeljak puhati jaka i olujna bura, a od utorka će vjetar biti slabiji. Osim toga, o ondje će biti sunčano, sredinom tjedna malo manje vedro.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene