Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Konačno smo dočekali pravo ljetno vrijeme: Za vikend nas čekaju iznadprosječne lipanjske temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčani i vrlo topli ili čak vrući dani su pred nama, a u petak i subotu vrućine će ipak ublažavati vjetar.

Puhat će uglavnom umjeren jugozapadnjak, vrlo slično kao i u četvrtak, i koji će poslijepodne pojačati na jak, osobito u gorju i višim predjelima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

U petak ujutro će u cijeloj zemlji zato prevladavati sunčano vrijeme. Bit će i toplo, u unutrašnjosti oko 17 stupnjeva Celzijevih. Nešto niža temperatura bit će u gorskim krajevima, a na Jadranu od 17 do 20 stupnjeva, uz uglavnom slabo jugo.

Poslijepodne će vrijeme biti sunčano uz malu ili umjerenu naoblaku. Bit će stabilno i vrlo toplo, čak i vruće, ali i dosta vjetrovtio. Južni i jugozapadni vjetar pojačat će u drugom dijelu dana i povremeno će biti i jakih udara.

Manje vjetrovito bit će na istoku zemlje, gdje će vjetar biti uglavnom slab, također jugozapadnog smjera. I ovdje će biti sunčano i vrlo toplo, a temepratura će skočiti do najviše 31 stupanj Celzijev.

Stabilno i sunčano vrijeme bit će i na Jadranu te u gorskim krajevima. U gorju će biti vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni vjetar, dok će na Jadranu puhati uglavnom slabo jugo.

Na južnom dijelu bit će vedro i vrlo toplo, iako će temeprature biti od 3 do 4 stupnja niže nego u unutrašnjosti zbog, još uvijek, ne tako toplog mora.

More se polako zagrijava. U četvrtak je samo na sjevernom dijelu ispod 20 Celzijevih stupnjeva, dok se na srednjem i južnom Jadranu temperatura kretala oko 21 stupanj.

UV indeks će u petak u svim krajevima biti vrlo visok, a samo na istoku visok.

I sljedećih dana vrijeme se neće puno mijenjati. Bit će sunčano i vruće uz temperaturu uglavnom iznad 30 stupnjeva. Na Jadranu će biti slično – do daljnjeg sunčano i vrlo toplo ili vruće, uz umjeren maestral tijekom dana.

Sljedećih nekoliko dana čeka nas pravo ljetno vrijeme, čak i toplije od prosjeka za prvu polovicu lipnja. Temeprature će ići iznad 30 stupnjeva i bit će posvuda sunčano i vruće. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Novi veliki uspjeh Dnevnika Nove TV: ''Da nije bilo vas mislim da ništa od ovoga ne bi mogli realizirati'' U Gajnicama će se postaviti asfaltne trake (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Gajnicama će se postaviti asfaltne trake (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić sa stanovnicima Gajnica (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Novi veliki uspjeh Dnevnika Nove TV: ''Da nije bilo vas mislim da ništa od ovoga ne bi mogli realizirati'' 1/2 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene