Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Ne dajte da vas zavaraju ove visoke temperature jer slijedi preokret: Samo ovaj dio Hrvatske neće biti na udaru olujnog nevremena i tuče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U drugom dijelu nedjelje bit će grmljavinskih pljuskova, ponegdje i jakog nevremena praćenog tučom i jakim udarima vjetra. Idući tjedan počet će zato manje vrućim vremenom, a na Jadranu će sutra i u ponedjeljak puhati i jaka bura.

U nedjelju će još biti vruće i sparno u cijeloj zemlji, ali gotovo sve krajeve, osim srednjeg i južnog Jadrana, poslijepodne će zahvatiti nagla i burna promjena vremena uz koju će biti puno grmljavinskih pljuskova, moguće i jače olujno nevrijeme praćeno tučom i jakim udarima vjetra. Temperatura će se i u nedjelju, prije tih pljuskova, popeti do 35 stupnjeva, a navečer osvježenje, na sjevernom dijelu Jadrana zapuhat će i jaka bura!

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

U nedjelju poslijepodne polje visokog tlaka povlači se na istok, a nama se približava hladna fronta uz koju će navečer biti naglih i burnih promjena vremena.

Ujutro, kao i prethodnih dana, čeka nas sunčano i toplo. I tijekom dana će ostati vruće i sparno, ali od sredine dana i osobito navečer bit će i grmljavinskih pljuskova, ponegdje i jačeg nevremena uz tuču i jake udare vjetra.

Rashladit će nas i umjeren sjeveroistočnjak, no tijekom dana temperatura će se opet popeti i do 32.

Sunčano te i dalje vruće i sparno vrijeme prevladavat će na istoku zemlje gdje su pljuskovi mogući tek navečer, a također postoji i mogućnost za jače grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom. Temperatura i u nedjelju najviše do 34 stupnja.



Na obali će više manje ostati sunčano i vruće, ali u unutrašnjosti Istre, na riječkom području i osobito u Gorskom kotaru i Lici poslijepodne nestabilno uz grmljavinske pljuskove. Moguće je i neko jače nevrijeme s puno kiše, jakim vjetrom, moguće i tučom. Navečer će zapuhati i jaka bura s olujnim udarima.

Na južnom dijelu Jadrana ostat će sunčano i vruće kao i prethodnih dana, samo su u zaleđu mogući grmljavinski pljuskovi. Na sjevernom dijelu navečer će zapuhati i umjerena do jaka bura.

Temperatura mora posljednjih dana naglo je porasla. U subotu je kod Dubrovnika izmjereno čak 26 stupnjeva, dok je u većini Jadrana između 22 i 24, znači ugodno za kupanje.

Iako će biti oblaka i pljuskova, uv indeks i sutra će biti vrlo visok u cijeloj zemlji.

Sljedećih dana, ako ništa drugo, smanjit će se visoke temperature od 34, 35 stupnjeva, no to će nam značiti I povratak grmljavinskih pljuskova još u ponedjeljak i utorak, moguće i izraženijih.

Na Jadranu se vrijeme neće previše mijenjati osim što će još u ponedjeljak podno Velebita puhati na udare olujna bura. Nakon toga opet sunčano i vruće uz umjeren maestral.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene