Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

vremenska prognoza

Ne dajte da vas zavaraju ove visoke temperature jer slijedi preokret: Samo ovaj dio Hrvatske neće biti na udaru olujnog nevremena i tuče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U drugom dijelu nedjelje bit će grmljavinskih pljuskova, ponegdje i jakog nevremena praćenog tučom i jakim udarima vjetra. Idući tjedan počet će zato manje vrućim vremenom, a na Jadranu će sutra i u ponedjeljak puhati i jaka bura.

U nedjelju će još biti vruće i sparno u cijeloj zemlji, ali gotovo sve krajeve, osim srednjeg i južnog Jadrana, poslijepodne će zahvatiti nagla i burna promjena vremena uz koju će biti puno grmljavinskih pljuskova, moguće i jače olujno nevrijeme praćeno tučom i jakim udarima vjetra. Temperatura će se i u nedjelju, prije tih pljuskova, popeti do 35 stupnjeva, a navečer osvježenje, na sjevernom dijelu Jadrana zapuhat će i jaka bura!

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

U nedjelju poslijepodne polje visokog tlaka povlači se na istok, a nama se približava hladna fronta uz koju će navečer biti naglih i burnih promjena vremena.

Ujutro, kao i prethodnih dana, čeka nas sunčano i toplo. I tijekom dana će ostati vruće i sparno, ali od sredine dana i osobito navečer bit će i grmljavinskih pljuskova, ponegdje i jačeg nevremena uz tuču i jake udare vjetra.

Rashladit će nas i umjeren sjeveroistočnjak, no tijekom dana temperatura će se opet popeti i do 32.

Sunčano te i dalje vruće i sparno vrijeme prevladavat će na istoku zemlje gdje su pljuskovi mogući tek navečer, a također postoji i mogućnost za jače grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom. Temperatura i u nedjelju najviše do 34 stupnja.



Na obali će više manje ostati sunčano i vruće, ali u unutrašnjosti Istre, na riječkom području i osobito u Gorskom kotaru i Lici poslijepodne nestabilno uz grmljavinske pljuskove. Moguće je i neko jače nevrijeme s puno kiše, jakim vjetrom, moguće i tučom. Navečer će zapuhati i jaka bura s olujnim udarima.

Na južnom dijelu Jadrana ostat će sunčano i vruće kao i prethodnih dana, samo su u zaleđu mogući grmljavinski pljuskovi. Na sjevernom dijelu navečer će zapuhati i umjerena do jaka bura.

Temperatura mora posljednjih dana naglo je porasla. U subotu je kod Dubrovnika izmjereno čak 26 stupnjeva, dok je u većini Jadrana između 22 i 24, znači ugodno za kupanje.

Iako će biti oblaka i pljuskova, uv indeks i sutra će biti vrlo visok u cijeloj zemlji.

Sljedećih dana, ako ništa drugo, smanjit će se visoke temperature od 34, 35 stupnjeva, no to će nam značiti I povratak grmljavinskih pljuskova još u ponedjeljak i utorak, moguće i izraženijih.

Na Jadranu se vrijeme neće previše mijenjati osim što će još u ponedjeljak podno Velebita puhati na udare olujna bura. Nakon toga opet sunčano i vruće uz umjeren maestral.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene