Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Bit će još toplije, ali ne spremajte kišobrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedećih dana sunčanije i toplije vrijeme i to u cijeloj zemlji. Bit će i lokalnih pljuskova, osobito u unutrašnjosti i na krajnjem jugu, ali ne onako izraženih i jakih kakvi su bili prošlog tjedna.

Temperatura polako raste pa će u nedjelju u većini krajeva biti još malo toplije - oko 27, 28 stupnjeva, a na Jadranu i do 30.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Tlak zraka polako raste pa ćemo i u nedjelju biti pod utjecajem grebena anticiklone, no ipak zbog utjecaja vlage i nestabilnosti na jugoistoku, još će biti i pljuskova.

Ujutro još posvuda pretežno sunčano, ali na moru i vjetrovito. Puhat će umjerena do jaka bura, u podvelebitskom dijelu opet najjača pa će tijekom noći i ujutro biti i olujnih udara. Temperatura od 15 do 18, a na Jadranu oko 21 stupanj.

U drugom dijelu dana nastavit će se pretežno sunčano i toplo. Ipak, u Podravini i prema istoku zemlje bit će i nestabilnosti - uglavnom kratkotrajnih, grmljavinskih pljuskova.

U Slavoniji i Baranji bit će promjenjivo pa će sunčana razdoblja povremeno prekidati grmljavinski pljuskovi i kiša. Puhat će slab sjeverozapadni vjetar, a temperatura će se popeti najviše do 28.

U Gorskom kotaru pretežno sunčano i također malo toplije, ali u Lici će kao i u unutrašnjosti Istre i u nedjelju biti lokalnih grmljavinskih pljuskova. Na Jadranu sunčano i toplo, ali uz umjerenu do jaku buru i sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali promjenjivo. U jači razvoj oblaka bit će povremeno i pljuskova i grmljavine. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak, dakle dosta vjetrovito, ali i toplo uz temperaturu opet do 30 stupnjeva.

More se malo rashladilo miješanjem tako da je danas na nekoliko postaja izmjereno 21 stupanj, ali oko Zadra i ovdje na jugu i dalje je toplo - 25 odnosno 26.

UV indeks u nedjelju će samo na Jadranu biti vrlo visok, u ostatku zemlje umjeren ili visok.

Sljedeći tjedan donijet će nam toplije dane pa će se i u unutrašnjosti temperatura opet približiti 30 stupnjeva. Bit će malo i grmljavinskih pljuskova, osobito u Slavoniji i Baranji.

Na Jadranu sunčano i toplo, ali i dosta vjetrovito. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. I tu su mogući pljuskovi, osobito na krajnjem jugu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene