Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trajektne linije u prekidu

Opet problemi: Stiže obilna kiša, jako jugo i olujni udari. U ovim dijelovima Hrvatske bit će najteže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od petka je na cestama obvezna zimska oprema, odnosno zimske gume na automobilima. No, sudeći prema prognozi, više će nam trebati kabanice i čamci.

U četvrtak jedna kratka pauza od kiše, no nažalost samo do petka kada nam stižu novi oblaci, ali i nova kiša koja će biti najjača u drugom dijelu dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Slika nije dostupna Uskoro velika promjena Stiže prava zima: Slijede nam hladnoća, jak vjetar, a kiša bi se negdje mogla pretvoriti u snijeg

Najveće količine ovaj puta očekuje područje Sjevernog Jadrana - osobito Istru, riječki dio te Gorski kotar gdje opet može biti problema i s poplavama i izljevanjem rijeka. Ni prognoza za vikend nije baš sjajna - opet kiša, povremeno jaka i obilna - osobito na Jadranu, ali bit će je i kod nas u unutrašnjosti.

Prema nama se sa zapada probližava nova ciklona s novim frontama - strujanje i dalje ostaje jugozapadno, što znači da će i dalje ostati toplo!

Ujutro uglavnom magla i niski oblaci u unutrašnjosti, a u gorju i u Istri već ujutro će biti i slabe kiše. Puhat će jugo i jugoistočni vjetar, uglavnom umjeren do jak, ali na otvorenom moru i s olujnim udarima.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj malo oblaka, ali i kraća sunčana razdoblja. Neće baš potrajati ovo suho vrijeme jer već navečer i u noći sa zapada stiže nova kiša.

Na istoku zemlje će biti najviše sunca, a i temperatura će se ovdje popeti do 17 stupnjeva. Kiša stiže tek u ponedjeljak.

Na Jadranu i u Gorskom Kotaru oblačno i kišovito, pogotovo prema kraju dana kad će kiša biti jaka i obilna. I ovdje toplo, u gorskim krajevima do 14, a na obali i do 19 stupnjeva! Puhat će jako jugo, navečer u okretanju na jugozapadnjak.

Dosta sunčanog vremena bit će u petak na južnom dijelu Jadrana, ali krajem dana oblačnije uz povremenu kišu ili grmljavinske pljuskove u ovom sjevernijem dijelu. Puhat će jako jugo, na otvorenom moru s olujnim udarima.

Sljedeći dani bit će također kišoviti i za unutrašnjost - kiša će biti najjača u subotu prijepodne te u nedjelju poslijpodne, a istok zemlje ostat će suh sve do ponedjeljka. U ponedjeljak razvedravanje i smirivanje vremena.

I na Jadranu kišovito uz jako i olujno jugo i južni vjetar zbog čega će i dalje ostati toplo. Smirivanje vremena u ponedjeljak. U petak ali i za vikend bit će nam kišovito, oblačno, ali i dalje iznadprosječno toplo uz temperature od 15, na Jadranu i do 20 stupnjeva.

Vrijeme stvara probleme u prometu pa su tako zbog vjetra u prekidu trajektne linije: Lopar-Valbiska, Zadar(Gaženica)-Ist(Kosirača)-Olib-Premuda(Krijal)-Mali Lošinj (putovanje će se izvršiti u nedjelju 17. studenoga, ako vremenski uvjeti dopuštaju.

U prekidu su brodske linije: Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak; katamaranska linija Lun-Tovarnele (Novalja)- Rab –Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene