Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže vrijeme koje mnogima smeta

Nakon minusa koji su zavladali vikendom početak tjedna donosi nagli vremenski zaokret

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagli zaokret u vremenskoj prognozi i porast temperature obilježit će početak tjedna. Donosimo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana.

Tijekom nadolazećih dana temperatura će osjetno porasti pa se u većini krajeva očekuje i 15 Celzijevih stupnjeva. Naime, nalazimo se na prednjoj strani prostranog sustava ciklona, a uz izražene gradijente tlaka izraženije je i jugozapadno strujanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Stiže nam nova promjena vremena koja će donijeti hladnije temperature: Meteorolog otkriva detalje

Pristiže topliji, ali i vlažniji zrak sa Sredozemlja, pa će biti povećana naoblaka, a duž Jadrana i u gorskoj Hrvatskoj povremeno i kiše.

Na širem riječkom području i u Gorskom kotaru oborine bi pritom mogle biti i obilnije. Na istoku i jugu zemlje očekuje se djelomice sunčano vrijeme, no i tu može biti promjenjive naoblake. Bit će vrlo vjetrovito, uz umjereno i jako, povremeno i olujno jugo, a u unutrašnjosti jugozapadni vjetar, koji u gorju također na udare može biti olujan. Temperatura od tri do sedam, na moru između devet i 13 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj danju će biti još toplije - od 13 do 15 stupnjeva. Bit će promjenjivo oblačno i dosta vjetrovito. Može pasti tek vrlo malo kiše.

I u Slavoniji i Baranji puhat će umjeren i jak jugozapadnjak. Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i, kao i drugdje, iznadprosječno toplo: očekuje se od 12 do 15 stupnjeva.

Najviše oblaka bit će na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj. Povremeno i kiša, glavnina prijepodne. Puhat će umjereno i jako, pa i olujno jugo, a u gorju jugozapadnjak, na udare također olujan. Temperatura oko 10, na moru 15-ak stupnjeva.

Nešto kiše može biti i u Dalmaciji. Vjerojatnije u zaleđu i na krajnjem jugu. Drugdje uglavnom suho i djelomice sunčano. Također jaka južina, a bit će vrlo, vrlo vjetrovito. Najviša dnevna temperatura bit će od 13 do 17 stupnjeva.

Najviše zbog vjetra, DHMZ je izdao i upozorenje putem Meteoalarma. U gorju bi moglo biti udara jugozapadnjaka jačih od 120km/h. Isto tako, na tom području, u Gorskom kotaru i oko Rijeke u ponedjeljak se očekuje i 50-ak litara kiše.

Idućih dana bit će i sunca i kiše, bit će promjenjivo vrijeme. Oborina je vjerojatna u gorju, a s utorka na srijedu i drugdje u unutrašnjosti. Puhat će umjeren i jak, na udare olujan jugozapadnjak, samo u srijedu prolazno sjeverac te će biti iznadprosječno toplo.

I na moru će biti promjenjivo, povremeno s kišom, češćom na sjevernom Jadranu. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar. U srijedu tek prolazno sjeverac, u četvrtak opet južina. I tu će idućih dana biti barem 15-ak stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene