Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Čeka nas hladan tjedan: U prvom dijelu suho, a u drugom uz oborine, no za vikend je moguće i iznenađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremenska prognoza pokazuje da je pred nama nekoliko pravih zimskih dana. Uglavnom će biti suho i stabilno, tek od četvrtka bit će mogućnosti i za slabe oborine, no zasad to ne izgleda osobito značajno.

Prema vremenskoj prognozi, u ponedjeljak ujutro na jugu je moguć pokoji pljusak. To je zato što se južnije još uvijek po visini zadržava nešto vlažnog, nestabilnog zraka. Istodobno, u prizemnom sloju tlak je povišen, greben anticiklone najviše sunca u ponedjeljak trebao bi donijeti sjevernom i srednjem Jadranu.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Ilustracija vremenska prognoza Pred nama je prvi proljetni vikend: Doznajte kakvo vrijeme nas čeka

Baš tako, na sjevernom i srednjem Jadranu, prevladavat će sunčano, a nešto više oblaka bit će na krajnjem jugu gdje bi ujutro možda moglo biti još pokojeg pljuska. U kopnenom području bit će uglavnom djelomice sunčano, uz povećanu naoblaku u Lici i Slavoniji.

U središnjim krajevima i u gorju mjestimice može biti magle i mraza. Bit će dosta hladno, temperatura će se u unutrašnjosti spuštati i 4 ili 5 stupnjeva ispod ništice, u Gorskom kotaru može i do -9, dok će na Jadranu biti od 2, na sjevernom do 6 stupnjeva na južnom dijelu. Puhat će umjerena i jaka bura, a uglavnom ujutro podno Velebita bit će i olujnih udara.

Poslijepodne u ponedjeljak djelomice sunčano i hladno. U središnjim krajevima, najviša dnevna temperatura bit će između 2 i 5 stupnjeva. U Slavoniji malo oblačnije, no bez oborina. Također vrlo hladno. Očekuje se najviše 3 stupnja. Slično će biti i u Lici, dok u Gorskom kotaru gdje će biti vedrije temperatura možda cijeli dan bude i ispod nule. Na sjevernom Jadranu od 7 do 11 stupnjeva. Prevladavat će sunčano, a danju će puhati većinom umjerena bura. Na jugu Dalmacije djelomice, a sjevernije i pretežno sunčano te burno, uz temperaturu uglavnom od 6 do 10 stupnjeva.

U utorak djelomice sunčano, a ujutro bi na kontinentu moglo biti dugotrajne magle. I u srijedu, premda su šanse za to nešto manje. U četvrtak, uz više oblaka ponegdje će biti slabih oborina na granici kiše i snijega.

Cijeli tjedan bit će hladno. Prvi dio tjedna bit će vedriji, u drugom dijelu izglednije su oborine, a prema sedmodnevnim prognostičkim kartama DHMZ-a, u kopnenoj Hrvatskoj u subotu bi moglo biti snijega - samo dan prije Badnjaka. Bijeli Božić još uvijek je moguć u kontinentalnoj Hrvatskoj, pa i u samoj metropoli.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene