Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U POLJSKOJ

Hrvatski vojnici uspješno okončali vježbu "Storm", s američkim kolegama vježbali bojevo gađanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi pripadnici 5. HRVCON-a pokazali su visoku razinu motiviranosti i zalaganja usprkos otežanim vremenskim uvjetima tijekom dnevnih i noćnih aktivnosti.

Pripadnici 5. hrvatskog kontingenta u Poljskoj su sudjelovali u vojnoj vježbi bojevog gađanja s američkim kolegama. Sve zadaće u vježbi "Storm" su uspješno izvršene, a usprkos otežanim vremenskim uvjetima tijekom dnevnih i noćnih aktivnosti svi pripadnici 5. HRVCON-a pokazali su visoku razinu motiviranosti i zalaganja, objavio je MORH.

Pročitajte i ovo U Poljskoj uspješno bojevo gađanje bitnicom \"VULKAN\" (Foto: MORH) - 6 Vojna vježba u Poljskoj Teški uvjeti i vježba koja je trajala 72 sata: Hrvatski vojnici uspješno gađali bitnicom "VULKAN" Slika nije dostupna Pet vježbi, 10.500 NATO vojnika Hrvatski vojnici otputovali na vježbu SABER STRIKE 2017, evo kakva će im biti uloga

Nakon provedene vježbe pripadnicima ostalih nacija prezentirano je naše temeljno oružje SVLR Vulkan te osobna oprema i naoružanje.

Cilj vježbe bio je provjera spremnosti bitnice samohodnih višecjevnih lansera raketa (SVLR), temeljne sastavnice 5. HRVCON-a, u taktičkim radnjama i postupcima iz popisa zadaća važnih za izvršenje misije, a u cilju izvršenja temeljne zadaće pružanja paljbene potpore manevarskim snagama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene