Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak vladajuće koalicije

Vladajući pozdravljaju prelazak Marija Habeka u HNS-ov Klub: ''To je ispravno promijenjeno mišljenje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je u utorak prelazak bivšeg SDP-ovog zastupnika Maria Habeka u Klub zastupnika HNS-a riječima kako poštuje prelaske iz stranke u stranku ako je radi unaprijeđenja političkog djelovanja te da motivacija za prelazak nikako ne smije biti na osobnoj razini.

"(Habeku) smo ponudili logistiku u Ivancu u Varaždinskoj županiji, i pomoći ćemo mu da ima svoju logistiku i stručnu službu, da može nastaviti svoj rad", poručio je Ivan Vrdoljak uoči sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Raspuštanje Sabora - 1 Izglasan lex AP Raspušten je Hrvatski sabor: "Gute Reise, auf Wiedersehen u Remetincu"

Mario Habek bivši je saborski zastupnik SDP-a koji je prije mjesec dana napustio tu stranku uz najavu da će biti nezavisan zastupnik te da neće postati član bilo koje druge stranke.

"Poštujem da netko procjenjuje da će u drugome klubu unaprijediti svoj politički rad, ali nikada motivacija ne smije biti osobna", ustvrdio je Vrdoljak na novinarsko pitanje kako je prilikom odlaska Anke Mrak Taritaš, Gorana Beusa Richembergha i Marije Puh bio bijesan.

Na novinarsko pitanje vidi li Vrdoljak reforme u državnoj upravi, nije konkretno odgovorio već je skrenuo pozornost na uspješnu reformu obrazovanja koju je pohvalila i Europska komisija, i buduće porezne i reforme mirovinskog sustava.

''Stranka iz koje je otišao je besperspektivna''

Habekov prelazak iz SDP-a u HNS komentirao je i ministar uprave Lovro Kuščević, koji je poručio kako ga "raduje da se povećava broj zastupnika koji podržavaju dobar rad ove vlade".

Na novinarsko pitanje jesu li ovakvi prelasci dobri za demokraciju i povjerenje birača jer je Habek prethodno bio veliki protivnik politike HDZ-a, a sada je njihov partner, odgovorio je: "Ja ne mogu ulaziti u osobne razloge prelazaka, međutim najbitnija stvar u pravu na mišljenje, jest pravo na promjenu mišljenja. Ovo mišljenje je promijenjeno ispravno, jer Vlada zaista radi dobar posao, a stranka iz koje je otišao gospodin je očito besperspektivna, ne nudi nikakva rješenja za Republiku Hrvatsku i došao je u onu stranku koja nudi konkretna rješenja".

"Gospodin će se morati pravdati svojim biračima za dvije godine, kada budu redovni izbori, mislim da je dobar potez napravio", objasnio je Kuščević.

"HDZ ima stabilno i stalno članstvo, naš klub ne mijenjamo tako lako", zaključio je Kuščević.

Radimir Čačić rekao je da ga Habekov prelazak ne iznenađuje. ''Podržavamo ovu Vladu jer ne vidimo bolje rješenje, ali daleko od toga da mislimo da je Vlada dobra. Mi nismo u koaliciji s HDZ-om niti ćemo biti. HNS je to što je, jedan dodatak ne naročitio važan. Za njih je važno da je Habek, nakon odlaska Puh, došao u Klub jer je bila situacija da gotovo imaju više ministara nego zastupnika'', ocijenio je Čačić. (L.R., Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene