Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojna nabava

Vlada SAD-a Hrvatskoj daje 60+24 oklopnih vozila i 25 milijuna dolara za kompletnu modernizaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Damir Krstičević govorio je o američkoj donaciji oklopnih vozila, koja se više od dvije godine dogovara u tišini, a čiju dostavu očekuju iduće godine. Hrvatski tim izabrao je 60 vozila.

Hrvatska će uskoro uputiti zahtjev prema ponuđačima kako bi se dogodine mogao potpisati ugovor o nabavi borbenog aviona. Poručio je to ministar obrane, ali nije htio govoriti o ponudama. Damir Krstičević je, međutim, progovorio o američkoj donaciji oklopnih vozila, koja se više od dvije godine dogovara u tišini, a čiju dostavu očekuju iduće godine.

Hrvatski tim, koji je boravio u Americi izabrao je 60 vozila, ali i još njih 24 za rezervne dijelove. Stara verzija oklopnjaka modela Bradley za pješaštvo nakon toga bi se modernizirala u "Đuri Đakoviću" i prebacila na digitalnu tehnologiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija od Australije Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila Ivan Anušić na potpisivanju ugovora oko Black Hawka - 2 nesuglasice oko imenovanja Anušić o sastanku s Milanovićem: "Ovo je zadnji put da ponavljam..."

"Kad to sve skupa dobijemo ponudu onda bi krenuli u nacionalnu proceduru koja se treba obaviti, a to je kompletna informacija, odlazak pred Odbor za obranu, a nakon toga odluke iz pozicije Vlade. Vozila bi bila donirana, znači od Vlade SAD-a.

Vlada SAD-a daje još 25 milijuna dolara za početak kompletne modernizacije, nakon toga priča će se događati u 'Đuri Đakoviću' u odnosu na mogućnosti i otprilike vezano za vozilo cijena je dva do pet milijuna dolara", rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene