Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica u Banskim dvorima

Plenković o aktualnom prijepodnevu: ''Oporba je bila kao razrijeđena kamilica'''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će na današnoj sjednici između ostalog, raspravljati o nacrtu prijedloga zakona o mehanizmima rješavanja poreznih sporova u Europskoj uniji i nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice ocijenio je da je jučerašnje aktualno prijepodne prošlo mirno. ''Čak je i oporba u vrijeme predizborne kampanje izgledala kao razrijeđena kamilica'', rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Osudio je terorističke napade u Šri Lanki i još jednom izrazio sućut.

Ponovno se pohvalio proračunskim suficitom. Podsjetio je da će idućeg tjedna u Hrvatskoj  boraviti kinesko izaslanstvo koje će posjetiti brodogradilišta Uljanik i 3. maj.

Osvrnuo se i na nasilje u obitelji. Zahvalio je inicijativi Spasi me, a izvijestio je da je završen proces javnog savjetovanja o protokolu za postupanje kod nasilja u obitelji. ''Intenzivno radimo na uvođenju nacionalne SOS linije. Već je održan susret operatera i izrađen je naputak o postupanju kako liniju 112 prilagoditi za slučaj nasilja u obitelji'', rekao je Plenković. Rekao je da Vlada želi da u svim županijama budu zastupljene sigurne kuće. Rekao je da će se pronaći bolja zakonska rješenja i ispraviti neke nelogičnosti. ''Treba voditi računa o zaštiti žrtava jer su one u najgorem položaju'', zaključio je predsjednik Vlade.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene