Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Sjednica Vlade

Plenković o nasilju u Supetru: "To je nedopustivo, primitivni i divljački ispadi moraju se sankcionirati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na sjednici raspravila prijedlog odluke o izboru ponuditelja i prodaji hotela Zagorje, odnosno objekta bivše političke škole u Kumrovcu. Premijer je komentirao nasilje na Braču.

U uvodnom govoru premijer Plenković osvrnuo se na posjet predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera Hrvatskoj. "Njegov posjet potvrdio je naše dobre odnose, a on je vidio naš napredak u brojnim područjima. Osobno je vidio kako se realizira obnova zračne luke u Dubrovniku", rekao je Plenković i dodao kako je s njim razgovarao i o pripremama za ulazak u Schengen.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe

Plenković je rekao kako je s predstavnicima Komisije razgovarao o Vukovaru. "Tu se vidi otvorenost Komisije da pronađemo poseban zakon o Vukovaru, kako bismo pomogli gospodarske subjekte", rekao je.

Osvrnuo se i na podizanje kreditnog rejtinga agencije Fitch. "To je najbolja ocjena u posljednjih 14 godina", rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na najnovije zaduženje Hrvatske. Naime, Ministarstvo financija izdalo je u srijedu euroobveznicu na međunarodnom tržištu u iznosu od 1,5 milijardi eura, uz godišnju kuponsku kamatnu stopu od 1,125 posto, a ostvareni prinos 1,324 posto, što je najpovoljnije zaduženje Hrvatske do sada, priopćilo je Ministarstvo financija.

"To znači da je to najpovoljnije, najjeftinije refinanciranje ikada dosad u tom smislu. To možemo smatrati uspjehom. Hrvatska kotira jako dobro. Zahvaljujući ovome mi ćemo smanjiti plaćanje kamata 500 milijuna kuna", rekao je premijer.

Komentirao je i slučaj u Supetru. "Svjedoci smo nasilja u Hrvatskoj u posljednje vrijeme, pa tako i ovaj posljednji slučaj u Supetru. Smatram da je to nedopustivo, u ime Vlade osuđujem takva ponašanja. Moramo djelovati preventivno.

Primitivni i divljački ispadi moraju se sankcionirati. Polarizacija u društvu očito je prisutna pa se događaju ovakva neprihvatljiva ponašanja. U ovakvoj Hrvatskoj koja želi imati tolerantno društvo, nema mjesta takvim ispadima.  Očekujem od svih tijela da se protiv toga bore aktivno i agilno. Tu mislim i na policiju i na pravosuđe te na sve druge aktere, uključujući i političke stranke, koji mogu djelovati da se ovakve stvari ne događaju", rekao je Plenković.

O Kumrovcu

Vlada je na sjednici donijela odluku o izboru ponuditelja i prodaji hotela Zagorje, odnosno objekta bivše političke škole u Kumrovcu.

Interes za kupnju na nedavnom natječaju iskazala je kineska poduzetnica Jiang Yu, suvlasnica tvrtke Zhongya Nekretnine, najavivši spremnost kineskih investitora da ulože 20 milijuna eura u taj objekt.

Aktualno Stižu opake vrućine, DHMZ izdao upozorenje: Cijela zemlja pod toplinskim valom Upozorenje DHMZ-a (Foto: DHMZ/Screenshot) Upozorenje DHMZ-a (Foto: DHMZ/Screenshot) Foto: DHMZ/Screenshot Epicentar vrućine u Kotarima i Zagori (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Epicentar vrućine u Kotarima i Zagori (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Toplinski val zahvatio Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Toplinski val zahvatio Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uzavrela Hrvatska (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Hrvatska Stižu opake vrućine, DHMZ izdao upozorenje: Cijela zemlja pod toplinskim valom 1/4 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene