Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Tko je sjedio u Banskim dvorima

Prva sjednica prije četiri godine: Sjećate li se ljudi s kojima je Plenković počeo svoj prvi mandat?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Andreja Plenkovića danas je održala pretposljednju sjednicu u ovom mandatu koji je na samom kraju. Podsjetite se s kime je Plenković prije četiri godine započeo mandat.

Iako se očekivalo da će Vlada danas održati posljednju sjednicu u ovom mandatu, današnja je ipak bila pretposljednja. U ovom će se sastavu Vlada posljednji put sastati u utorak.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Prvu sjednicu na čelu s Andrejem Plenkovićem Vlada je održala 27. listopada 2016. godine. 

Plenković je ovaj mandat započeo s Martinom Dalić, Davorom Ivom Stierom, Damirom Krstičevićem i Ivanom Kovačićem kao potpredsjednicima Vlade. Dalić je ujedno bila i na čelu ministarstva gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta, a Stier je na početku mandata bio i ministar vanjskih i europskih poslova.

Krstičević je, osim što je bio potpredsjednik Vlade, obavljao dužnost ministra obrane, dok je  Kovačić bio i ministar uprave. Mandat je kao ministar Vlade počeo i Goran Marić.

Na mjestu ministra unutarnjih poslova mandat je počeo Vlaho Orepić, a ministar pravosuđa bio je Ante Šprlje. Ministar financija nije se mijenjao tijekom mandata – na tom je mjestu četiri godine Zdravko Marić.

Tomislav Tolušić otišao je s mjesta ministra poljoprivrede, a ni Gabrijela Žalac više nije ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a, kao što ni Lovro Kuščević više nije na čelu ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Slaven Dobrović bio je na funkciji ministra zaštite okoliša i energetike, a ministarstvo zdravstva na početku je vodio Milan Kujundžić.

Oleg Butković do kraja je ostao u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, a Tomislav Ćorić je s čela ministarstva rada i mirovinskog sustava prešao u ministarstvo gospodarstva.

Plenković je ovaj mandat počeo s Nadom Murganić na mjestu ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalnih politika, a Pavo Barišić bio je prvi ministar znanosti i obrazovanja u mandatu ove Vlade.

Tomi Medvedu pripalo je ministarstvo hrvatskih branitelja, dok je Nina Obuljen Koržinek preuzela resorno ministarstvo za kulturu. Gari Cappelli došao je na čelo ministarstva turizma.

Tko je sve ušao s Plenkovićem u mandat koji je sada na samom kraju, podsjetite se u galeriji.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene