Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGEDIJA KOD NOVSKE

VIDEO Pogledajte kako goleme dizalice dižu uništeni vlak. Ozlijeđen radnik HŽ-a

Završen je očevid na mjestu teške željezničke nesreće kod Rajića, nedaleko Novske, u kojoj su tri osobe poginule, a 12 ih je ozlijeđeno. Danas se oglasila policija.

U tijeku je sanacija pruge na mjestu strašne željezničke nesreće u kojoj je u petak poginulo troje ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ozlijeđenima brz oporavak Milanović izrazio sućut obiteljima poginulih u sudaru vlakova: "Očekujem da će se brzo utvrditi uzrok nesreće" Slika nije dostupna STRAVA KOD NOVSKE FOTO Dežurne ekipe i noćas na terenu: Dio očevida gotov, u nedjelju vještačenje željezničke infrastrukture

Iz PU sisačko-moslavačke potvrdili su nam da je tijekom radova ozlijeđen jedan radnik HŽ-a.

"Ozlijeđenom djelatniku je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška, nakon čega je pušten kući. Radi se o lakšim ozljedama", kazao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik policije Dario Kačmarčik.

Istraga se nastavlja

Policija je priopćila da su očevidom i krim istragom prikupljena saznanja da je iz, za sada nepotvrđenih razloga, putnički vlak udario u zadnji dio teretnog vlaka koji je bio zaustavljen na tom dijelu pruge zbog mogućeg kvara.

U željezničkoj nesreći smrtno su stradale tri osobe (starosti 17, 52 i 60 godina), dok je ozlijeđeno 11 putnika koji su putovali putničkim vlakom, a isto tako liječnička pomoć je pružena i strojovođi teretnog vlaka.

Dvije osobe su teže ozlijeđene, a devet lakše. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška, Općoj bolnici Slavonski Brod i Općoj županijskoj bolnici Pakrac.

Među putnicima osam migranata

"Među putnicima u putničkom vlaku nalazilo se i osam državljana Irana, za koje je utvrđeno da su u petak, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku na području Slavonskog Broda.

Nakon provedenog upravnog postupka sukladno Zakoniku o Schengenskim granicama i Zakonu o strancima izdana su im rješenja o povratku s rokom napuštanja Europskog gospodarskog prostora u roku od sedam dana. Rješenja su im izdana prije željezničke nesreće", priopćila je policija.

U nastavku očevida na mjestu željezničke nesreće od odgovornih osoba Hrvatskih željeznica pristupilo se micanju i odvoženju dijela teretnog vlaka na kojem nisu nastala oštećenja kao i angažiranja dizalica zbog podizanja uništenih vagona zbog omogućavanja daljnjeg vršenja očevida, ali i osiguranja prohodnosti pruge.

Kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku, dodaju u priopćenju.

Mjesto nesreće osigurano

Mjesto nesreće je osigurano, a dežurne službe provele su noć na terenu. Policija je najavila i detaljnije priopćenje o svim dosad obavljenim radnjama i poduzetim mjerama.

Tijekom očevida u subotu izuzeti su tragovi i provedene potrebne radnje radi utvrđenja okolnosti nastanka željezničke nesreće. Nadležno državno odvjetništvo izdat će potrebne naloge kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Do strašne željezničke nesreće došlo je u petak oko 21:30. Sudarili su se teretni i putnički vlak u mjestu Rajić kod Novske.

Poginulo je troje ljudi, muškarci u dobi od 60, 52 i 17 godina. Otprije se zna da su 60-godišnjak i 52-godišnjak zaposlenici HŽ-a.

Informacije o stradalim osobama mogu se dobiti na broj 044 60057.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene