Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BURNO NA DOLCU

Makljaža u centru Zagreba: Letjeli stolovi i stolci, potukli se navijači West Hama i Dinama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više osoba potuklo se u petak poslijepodne u centru Zagreba.

Na zagrebačkom Dolcu u petak poslijepodne više osoba se fizički obračunalo. Policija je dojavu o tučnjavi zaprimila u 15:20, a u tijeku je kriminalističko istraživanje, potvrdili su nam iz PU zagrebačke.

Kako neslužbeno doznajemo, u tučnjavi nema ozlijeđenih.

Tučnjava se dogodila kada je grupa muškaraca s kapuljačama na glavi ušla u kafić i bacila stol. Kaos je nastao kada im je skupina muškaraca iz kafića uzvratila tako što ih je gađala stolcima, pišu 24sata.

Navodno su Bad Blue Boysi upali u pub u kojem su bili navijači West Hama, nakon čega je došlo do tučnjave. Na Dolac je stigla i interventna policija. 

Tučnjava u centru grada na dan utakmice

Makljaža u centru Zagreba dogodila se i u utorak. Zagrebačka policija izvijestila je tada da je prijavila petoricu britanskih i dvojicu domaćih navijača zbog tučnjave koja je izbila u Tkalčićevoj ulici oko 21,25 sati, dok su još dvojica britanskih državljana prijavljena zbog remećenja javnog reda i mira.

Policija je, dan nakon odigrane utakmice između GNK Dinama i West Ham Uniteda, precizirala da su zbog sudjelovanja u tučnjavi prijavljena petorica britanskih državljana starosti između 20 i 25 godina te dvojica hrvatskih državljana starih 22 i 26 godina.

Petorica britanskih državljana su uhićena nakon što su stolicama, kriglama i bocama napala dvojicu domaćih navijača kojom prilikom je 26-godišnji hrvatski državljanin zadobio teške ozljede te mu je liječnička pomoć pružena u KB Sestre milosrdnice, dodala je policija.

Zagrebačka policija je nadodala da su pripadnici interventne jedinice policije uporabili sredstva prisile nad dvojicom gostujućih navijača starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi kafića. Stariji britanski navijač zbog ozljeda je prevezen u KB Sveti Duh, dok je mlađi smješten u jedinici za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja.

Uz to, privedena su i dvojica gostujućih navijača starosti 44 i 31 godinu zbog remećenja javnog reda i mira, dok su privedena i dvojica maloljetnih domaćih navijača koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad.

Petorica Britanaca koji su sudjelovali u tučnjavi predani su pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a dvojica gostujućih navijača su zbog remećenja javnog reda i mira, uz optužni prijedlog, prepraćena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene