Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktor ne vidi izlaz

Više od 200 radnika Inkopa nastavlja prosvjede zbog neisplate 4 plaće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučer odbijao izaći pred kamere, oglasio se i direktor tvrtke Inkop, koji priznaje da sam ne vidi izlaz iz ove situacije.

Pitali smo nadležne institucije zašto nisu reagirali odmah nakon neisplate prve plaće radnicima inkopa, što su prema Zakonu dužni učiniti, no konkretan odgovor nismo dobili.

Pročitajte i ovo Učitelj Gost Dnevnika Radovan Fuchs Rastu plaće, sindikati nezadovoljni: "Postoji mogućnost štrajka, sve opcije su otvorene" Ilustracija Najavio sindikat Njemački strojovođe idu u štrajk, otkazat će se na tisuće putovanja: Traže veće plaće, kraće radno vrijeme...

'Za kruh nekad nemam više, da nemam kćerke koja mi daje, i žena i ja radimo tu. Kćer je jedina zaposlena, od toga živimo', rekao je Željko, radnik Inkopa.

Njih 230 dijeli istu sudbinu. Ni direktor Zlatko Novosel koji je do danas odbijao izaći pred naše kamere, ne vidi izlaz iz ove situacije.

'Obaviti ću još neke razgovore, možemo li nešto prebroditi, na koji način, kako, ne znam, u ovom momentu vam ne mogu reći. Vidjet ćemo što će se događati. ukoliko ne, ja varijante druge nemam, moram podnijeti zahtjev za predstečaj, pa za stečaj što će sud odlučiti. To nije više moja odluka', kaže Novosel.

A plaće, poručio je, kasne jer posljednjih mjeseci nema dovoljno posla. Iako se to prema hrvatskom zakonu ne bi smjelo dogoditi jer je Porezna dužna obavijestiti Inspektorat rada odmah nakon neisplate prve plaće.

'Podnesci od onih koji su legitimirani zatražiti provođenje inspekcijskoga nadzora zaprimljeni su nedavno (krajem lipnja i početkom srpnja 2016.) te je obavljanje nadzora kod toga poslodavca odmah uključeno u Plan inspekcijskih nadzora i nadzor je u tijeku, a očekujemo njegovo okončanje u sljedećih desetak dana', priopćili su iz inspektorata.

Zašto Inspektorat nisu obavijestili ranije i time možda skratili muke ovim radnicima, pitali smo i Poreznu. No do zaključenja ovog priloga odgovor nismo dobili.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene