Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

IDE U RESOR DEMOGRAFIJE

Kandidatkinja za ministricu Vesna Bedeković poznata je po izjavi da joj svaki put pred mikrofonom dođe da zapjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Bedeković rođena je 22. veljače 1966. godine u Bjelovaru. U braku je i majka je dviju kćeri. Od 14. listopada 2016. godine vrši dužnost zastupnice u 9. sazivu Hrvatskog sabora gdje je na mjestu saborskog zastupnika zamijenila današnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i tako ušla u hrvatsko zakonodavno tijelo iako je na izborima osvojila svega 0,83 posto glasova, uvjerljivo najmanje na listi HDZ-a.

Vesna Bedeković osnovnu je školu završila u Pitomači, a srednju u Virovitici. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, te magistrirala i doktorirala na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru je započela u Osnovnoj školi Kloštar Podravski, Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači i Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači, i to u razdoblju od 1987. do 2006. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija zbog ocjena "Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti": Majka osuđena jer je sinu slala uznemirujuće poruke Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

Četiri godine, od 2005. do 2009. godine obnašala je dužnost pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu te pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije. Istovremeno je kao vanjska suradnica držala nastavu na na Učiteljskom fakultetu i Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od 2007. do 2009. godine obnaša dužnost privremene dekanice, a od 23. ožujka 2009. godine do 13. listopada 2016. godine dužnost dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Tako u prosvjeti, na raznim radnim mjestima provodi 31 godinu radnog staža.

Zastupnica u Saboru postaje 14. listopada 2016. godine. Mandat joj je aktiviran kao zamjenici Tomislava Tolušića nakon što je imenovan na mjesto ministra. Ulaskom u Sabor napušta dužnost dekanice.

Kada je ušla u visoku politiku predstavljajući se biračima 4. izborne jedinice izjavila je kako joj svaki put kada stane pred mikrofon ''dođe da zapjeva''.

''Želim biti glas svih odgojitelja, nastavnika, profesora, učitelja, znanstvenika i želim doprinositi boljem razvoju odgojno-obrazovnog sustava u budućnosti. I ne samo to: želim biti, i znam da to mogu biti, i glas svih žena. Želim aktivno doprinositi smanjenju trenda podzastupljenosti žena u svim strukturama koje su bitne za život zajednice, a mi žene to možemo, nisam jedina', rekla je Bedeković tada dok se predstavljala biračima, pozivajući birače da se sjete da 'ponekad treba i damama dati prednost'.

Bedeković je članica Hrvatskog pedagogijskog društva i Međunarodne asocijacije za interkulturalno obrazovanje (IAIE) te je, između ostalog, radila na znanstvenim projektima koji vežu interkulturalnost i obrazovanje na manjinskim jezicima te pristup integraciji Roma, kao i na razvoju stvaralaštva u cjeloživotnoj edukaciji učitelja. U Saboru je članica Odbora za ravnopravnost spolova, a nakon odlaska Andre Krstulovića Opare na gradonačelničku funkciju u Splitu preuzela je vođenje saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu.

Zanimljivo je da je zapažena i kroz dugogodišnji angažman kao koreografkinja i umjetnička voditeljica KUD-a Pitomačanka te kao predavačica i demonstratorica izvornih pjesama, plesova i napjeva Pitomače i okolice na seminarima folklora panonske zone.

Na mjestu ministrice zamijenit će Nadu Murganić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene