Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanari evakuirani

Gorjelo osam stanova i potkrovlje zgrade kod Kvatrića, vatrogasci uspjeli obuzdati vatrenu stihiju: "Požar se brzo širio..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki požar izbio je u Gotovčevoj ulici u Zagrebu, a vatra se proširila na osam katova i potkrovlje. Iz policije javljaju kako nitko nije ozlijeđen, dok su vatrogasci poručili kako je jedna osoba prevezena na hitnu.

U Gotovčevoj ulici u Zagrebu izbio je veliki požar, a vatra je zahvatila više katova te potkrovlje stambene zgrade. Dojava o požaru stigla je u 20:42, rekli su nam u JVP-u Grada Zagreba. 

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Zapaljeni kontejneri u ulici Milovana Kovacevica u naselju Sopot uzrok se istražuje Stanovnici zagrebačkog kvarta uznemireni, netko podmeće požare: "Vidjeli smo dvojicu s kapuljačama..."

Iako je prema prvim informacijama u požaru jedna osoba ozlijeđena, iz policije su priopćili da nema ozlijeđenih te da su evakuirani stanari iz osam stanova. Požar se, pretpostavlja se, iz stana na četvrtom katu proširio na stanove na nižim katovima te na krovište zgrade. 

Iz PU zagrebačke poručuju da će Grad Zagreb osigurati smještaj za evakuirane stanare.

"Požar je krenuo na četvrtom katu, ubrzo se proširio na treći kat, a zahvatio je i krovište. Prijetila je opasnost da se preko krovišta vatra proširi i na ostali dio građevine, ali je brzom intervencijom to spriječeno. Na intervenciji su bili vatrogasci iz triju postaja - sedam vozila te 28 profesionalnih i četiri dobrovoljna vatrogasaca. Iako je intervencija gotova, raskopavanje i raščišćavanje potrajat će dugo u noć. Jedna je osoba prevezena u hitnu. Ljudi su zbrinuti i policija će pronaći smještaj za one koji se nisu uspjeli zbrinuti kod obitelji i prijatelja. Situacija se normalizira", rekao je Miroslav Merćep, zapovjednik smjene JVP-a Zagreb te dodao kako su na teren došli za otprilike pet minuta nakon dojave. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene