Obavijesti Video Pretražite Navigacija
možda su i dva?

Veliki kit oduševio mještane Maslenice: "Imamo i dupine tu, jako nam je zanimljivo. Ali ne smije ih se uznemiravati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u rujnu veliki kit oduševio istraživače Instituta Plavi svijet kod Novskog ždrila, jutros je uveselio ekipu iz Maslenice koja ga je snimila.

Hrvoje Vulić, koji nam je ustupio video, kaže kako je kit došao u Novigradsko more iz Karinskog, gdje je boravio od rujna kada ga su ga snimili iz Instituta plavi svijet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ

"Koriste moj brod kad ih idu snimati. Nedavno su htjeli roniti i snimiti ga, ali bilo je mutno", rekao nam je Vulić, koji ima agenciju za izlete na more i najam brodova.

Vulić ističe kako su u Novigradskom moru i dupini, pa im je vrlo zanimljivo tamo, no naglašava kako se njihove morske stanovnike ne smije uznemiravati.

Predsjednik Instituta Plavi svijet Draško Holcer za DNEVNIK.hr kazao je kako im se čini da bi to mogla biti dva različita kita, no još nemaju dovoljno informacija da bi to mogli potvrditi. Dalje nije mogao razgovarati: "Na moru sam upravo, čeka me grupa dupina", zaključio je razgovor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene