Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objašnjenje stručnjaka

VIDEO I FOTO Što se to brčka u plićaku? Turiste u Opatiji iznenadio neobičan gost, viđen i prije tjedan dana

Šetače i turiste u subotu ujutro na opatijskoj plaži Slatina iznenadio je neobičan prizor u plićaku.

Do same obale Opatije doplivale su velike meduze. Znatiželjno su ih promatrali i fotografirali turisti, a mi smo nazvali Centar za istraživanje mora i pitali o kakvim se životinjama radi i jesu li opasne za ljude.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova karta meduza Mala, ali vatrena: Ako je sretnete u Jadranu, njezin dodir dobro ćete zapamtiti Provjereno: Ilegalna kuća - 8 Donosi Provjereno Zaposlenica Ministarstva turizma gradila nelegalno, odbila srušiti pa povukla nevjerojatan potez: "Ovdje je sve izvan pameti"

Predstojnik Centra za istraživanje mora u Rovinju, Martin Andreas Pfannkuchen, nakon što je vidio fotografije neobične životinje, za DNEVNIK.hr je kazao kako se radi o takozvanim morskim plućima, Rhizostoma pulma.

"Već preko mjesec dana ih ima jako puno u sjevernom Jadranu gdje mogu postati veliki problem u ribarstvu. Nisu opasne za čovjeka, međutim, u intenzivnom kontaktu ili nakon kontakta sa sluznicima može doći do nepoželjnih reakcija na koži", kazao je Pfannkuchen i dodao kako ih ove godine ima malo više, ali to nije neobično s obzirom na vrijeme. Dodao je kako ih je bilo puno i prije nekoliko godina u ovo vrijeme.

Da ih već otprije ima na sjevernom Jadranu, potvrđuje i čitatelj koji nam je poslao svoj video ove nemani. Meduza je prošli tjedan zaplivala u Voloskom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene