Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačane kontrole

Sve veće gužve na granicama: Putnici stoje u kilometarskim kolonama, za ulazak u Hrvatsku čeka se i do osam sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, zbog pojačanih kontrola i najavljenih mjera tijekom blagdana stvaraju se kilometarske kolone.

Promet je pojačan na svim važnijim cestama i graničnim prijelazima. Gužve su i kolone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, a zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim su graničnim prijelazima čekanja višesatna.

Na Macelju se na ulazak u Hrvatsku čeka manje od dva sata, a na Bregani čeka se osam sati. Kolona teretnih vozila pred GP Bajakovo duga je oko pet kilometara, a osobnih isto oko pet kilometra.

Vrijeme čekanja za ulazak u Hrvatsku na Pasjaku je četiri sata. Aktualno stanje na cestama možete pogledati na stranici HAK-a.

Kolone i u Austriji i Sloveniji

Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske. Ispred tunela Karavanke kolona je oko 1 km, od Ptuja prema GP Macelj kolona je oko 2,5 km, a na autocesti iz smjera Ljubljane pred GP Bregana kolona je oko 13 km.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. 

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Gužve nakon odluka Stožera

Naime, otkada je Stožer objavio odluku o uvođenju propusnica, mnogi građani otišli su na put prije stupanja na snagu mjera i odluke o ograničenju putovanja.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. siječnja 2021.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Plesu Koronavirus doletio u zrakoplovstvo, Banožić potvrdio zarazu u zrakoplovnoj bazi na Plesu

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 1 Opasnost postoji Onkološka pacijentica pozitivna je na koronu već mjesec dana. Sustav ju ne smatra zaraznom, ali u bolnicu ne smije: "Rizik je neprihvatljiv"

Svi oni koji žele ući u RH moraju imati negativan test na koronavirus. Ako ga nemaju moraju ga napraviti u RH i do dobitka testa biti u samoizolaciji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene