Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla promjena vremena

Obilna kiša pogodila Rijeku: Voda izbijala šahtove, na Platku pao snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već nekoliko dana slušamo upozorenja meteorologa kako nas čeka velika promjena vremena. Upravo seto i dogodilo u nedjeljnim poslijepodnevnim satima, a prizori iz Rijeke pokazuju koliki je kaos obilna kiša stvorila u tom gradu.

Na istoku grada Rijeke do 19 sati palo je gotovo 200 mm kiše, što je uzrokovalo brojne probleme u prometu. Dijelovima grada tekle su blatne bujice, a voda je ponegdje bila duboka i 40 centimetara. Sa zahladnjenjem u večernjim satima, kiša je u gorju brzo prešla u snijeg. Jak snijeg padao je na Platku, a u višim dijelovima već dolazi do stvaranja pokrivača, piše Istramet.





Podvožnjak kod Brodogradilišta 3. maj našao se u poslijepodnevnim satima pod vodom, Krešimirova ulica koja spaja Mlaku i Žabicu našla se također pod vodom te je bila iznimno opasna za vožnju zbog brojnih izbijenih šahti, a slična situacija bila je i u Ulici J. P. Kamova gdje su stanari sami krenuli u akciju odštopavanja šahtova, piše Fiuman.hr. Pročitajte i ovo Oluja oštetila vojne helikoptere - 4 rade na popravku Posljedice nevremena: Oštećena dva vojna helikoptera Ilustracija Drugi dan Traga se i dalje za nestalim muškarcem: Talijan s jedrilice pao u more kod Novigrada

Vatrogasci su popodne, kada je kiša najjače padala, imali 15-ak intervencija. Kako se doznaje iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, najviše je intervencija, ispumpavanja vode iz nekoliko poslovnih prostora i podruma, bilo na području Sušaka, a najviše poziva bilo je oko 18 sati. Po riječima vatrogasaca, nakon 20 sati stanje je bolje i smiruje se.

"Kad padne prva jača kiša Školjić i Mlaka su poplavljeni. Oko nas je sve poplavljeno. Ovo nije prvi put. Prva malo veća kiša i svaki put ista stvar. Ne čisti se dovoljno jer smo sad nagrabili dvije kante lišća. A znali su da će kiša", rekla nam je gospođa Smiljana Ristić, potuživši se na nebrigu gradskih vlasti.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene