Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Još danas visoke temperature zraka, u četvrtak stiže nova velika promjena vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božićne blagdane ove je godine pratilo iznadprosječno toplo vrijeme i jak vjetar. Slično će biti i danas, no već nam u četvrtak opet dolazi nagla i velika promjena vremena.

Srijeda će još biti iznadprosječno topla, s najvišom dnevnom temperaturom od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Jadran, osobito na sjevernom dijelu, te gorska područja već ujutro zahvatit će ciklona i bit će kišovito i oblačno, a u višim predjelima Gorskog kotara padat će susnježica iako će još uvijek puhati jak jugozapadnjak. Na Jadranu će biti jako jugo s olujnim udarima.

Oblaci će se poslijepodne polako širiti i na veći dio središnje Hrvatske, a mjestimice može pasti i malo kiše. Istočni dio Hrvatske imat će manje oblaka i ostat će uglavnom suho te i dalje iznadprosječno toplo za ovo doba godine. Temepratura između 12 i čak 16 stupnjeva uz umjeren do jak južni vjetar.

Najviše oborina, uglavnom kiše i susnježice, očekujemo u zapadnim krajevima zemlje. Kiša će lokalno biti jaka i obilna, a uz to ćemo imati i olujne udare juga

Malo bolje bit će na južnom dijelu - promjenjivo oblačno uz povremenu kišu ili lokalne pljuskove. I ovdje vjetrovito uz jako do olujno jugo, s temepraturom od 13 do 15 stupnjeva.

Zahladnjenje nam zapravo dolazi u četvrtak, a snijega bi osim u gorskim predjelima moglo biti i u nizinama, pa i unutrašnjosti Istre i Dalmacije te Konavlima.

U četvrtak nam stiže jedna mini zimska epizoda - bit će oblačno uz susnježicu u nizinama i snijeg u višim predjelima, a prestanak oborina slijedi već u petak. Ipak, iza ove promjene ostat će hladnije, odnosno primjerenije dobu godine i barem djelomice sunčano.

Na Jadranu u četvrtak jaka kiša s grmljavinskim pljuskovima, a uz pad temperature navečer je u unutrašnjosti Istre i u dalmatinskom zaleđu moguć i snijeg.

U petak razvedravanje, samo na jugu još povremena kiša, a u Konavlima moguć i snijeg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene