Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ho, ho, ho...

One čak i lete! Vatrogasci iz Novske pomogli osposobiti saonice Djeda Mraza: "Mogu mame i klinci, bake i djedovi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci iz JVP-a Novska izradili su saonice i između dva stabla u gradu postavili kablove. Njihove saonice sad klize kroz zrak.

"Ho ho hoooooo.. Odbrojavamo još sitno do Čarobne blagdanske vožnje. Naši vilenjaci spremili su saonice i vesele se što će ove godine svaki vikend biti u našem gradu", pohvalili su na Facebooku vatrogasce JVP-a Novska i njihov sasvim poseban zadatak organizatori Adventa u Novskoj

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

U slobodno vrijeme oni su pilili, kuckali i bojili te izradili saonice Djeda Mraza. Djeca (i odrasli) iz Novske sada imaju posebnu božićnu atrakciju - saonice koje lete.  

Do ideje je došao zapovjednik Zlatko Pješ

"Radili smo 10-ak dana, od 14 do jedan u noći. Puno je u njima truda od svih. Naš posao je takav, nitko sretniji od nas kad se sa smijehom rastajemo", govori nam Pješ. A odaziv je bio iznenađujući. 

"Jučer smo bez ikakve reklame odradili 200 vožnji. Reakcije ljudi su pozitivne, a u saonice može i majka sa klincima, baba s djedom. Tko god poželi, može", kaže Pješ. 

Pred Gradskom vijećnicom između dva stabla učvrstili su čelične kablove po kojem iznad tla klize njihove saonice, a u kojima se može i "provozati", piše portal Novska.IN

Vožnja s vilenjacima i Djedom Mrazom moguća je svaki vikend, od 16 do 19 sati. Ako padne snijeg ili kiša, spreman je i plan B. Vožnja gradom u vatrogasnom vozilu na čijem su krovu saonice koje vuku svjetleći jeleni. A sve to uz slatke darove iz torbe Djeda Mraza. 

Jedinstvena blagdanska čarobna vožnja dio je Adventa u Novskoj, koji organizira Turističko-informativni centar Novska. 

Vrijedni vatrogasci nadaju se da će netko od djece koji će se provozati saonicama i sam postati vatrogasac, a svima su poželjeli sretne blagdane. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene