Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca ispaštaju

Gotovo tisuću učenika u tri smjene pohađa derutnu školu u Kaštel Gomilici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aplikacijom Vaš glas građani imaju mogućnost poslati upit i prezentirati probleme koji ih muče ili gdje vide prostora za poboljšanje.

U rubriku Vaš glas stigla je priča iz Kaštel Gomilice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Riječ je o problemu s kojim se susreće 900 učenika Osnovne škola kneza Trpimira. Javili su se roditelji čija djeca polaze nastavu u tri smjene. Škola jedva krpa kraj s krajem, u derutnom je stanju.

"Roditelji se ljute, voljeli bi da je škola bolja, uređenija, a i ja bih volio", govori Zoran Blažević, ravnatelj Osnovne škole kneza Trpimira, Kaštel Gomilica.

Učiteljica je predložila da se prikupe dodatna sredstva da se kupe televizija i ormarić, koji su nedostajali. Kupljeni su novcem koji su prikupili roditelji.

S druge strane, svi ističu da su učitelji kvalitetni, a učenici unatoč kompliciranom školskom ritmu pobjeđuju na natjecanjima znanja.

"Nadam se da ćemo to riješiti za vrijeme školskih praznika, ne sada kada je nastava", govori ravnatelj Blažević.

Županija splitsko-dalmatinska ističe da su školu prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja. Očekuje se novac za popravke, ali i dogradnju sedam novih učionica. Ministarstvo će im do prosinca možda osigurati novce za projektnu dokumentaciju, no veliko je pitanje kada će doći do novca za radove.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene