Obavijesti Video Pretražite Navigacija
isti su razlozi

Varaždinski sud: Smiljana Srnec ostaje u istražnom zatvoru, suđenje počinje 15. listopada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaka dva mjeseca sud u Varaždinu obvezan je provjeriti postoje li razlozi za zadržavanje Smiljanje Srnec, optužene da je ubila sestru i njezino tijelo 19 godina držala u zamrzivaču u obiteljskoj kući u međimurskom mjestu Palovec.

Novom kontrolom, koja je obvezna svaka dva mjeseca, utvrđeno je da i dalje postoje isti razlozi za zadržavanje Smiljane Srnec u istražnom zatvoru.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

"Obveza je suda da svaka dva mjeseca provjerava. I dalje postoje isti razlozi", potvrdili su s Varaždinskog suda za DNEVNIK.hr. Prvi put istražni zatvor produžen joj je 31. srpnja.

Glavna rasprava u suđenju Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić počet će 15. listopada.

"Rasprava o ovom predmetu počinje 15. listopada u 9 sati. Radi koncentracije raspravljanja određena su i daljnja ročišta, 17., 18. i 21. listopada. Dana 15. listopada bit će ispitana tri svjedoka, 17. dva svjedoka, a za 18. i 21. listopada pozvani su vještaci koji su dali svoje nalaze i mišljenja u istrazi", najavio je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

Optužnicom se Smiljanu Srnec (rođenu 1974.) tereti da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri, Jasmini Dominić, rođenoj 1977. godine, najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave pa je 23-godišnjakinja preminula uslijed zadobivenih ozljeda.

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. godine. Međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec. (M.R./Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene