Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio u zatvoru

Uzurpator iz Remetinečkog gaja: "Pravi se ko da radi nešto na mobitelu, ali zapravo slika. Svaki put vadi mobitel kad vidi djecu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada ga vide, djeca bježe iz parka, a žene uznemireno prelaze na drugu stranu ulice. Čudno ih gleda, fotografira ih i slijedi. Oni ga godinama prijavljuju policiji, ali bez rezultata - sve dok Ekipa Provjerenog nije došla na teren.

Uzurpatora iz naselja Remetinečki gaj u Zagrebu nitko ne želi sresti kada izlazi iz doma.

Pročitajte i ovo Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla" Provjereno: Bibliobus - 5 Na kotačima Svaki dan vozi stotine kilometara, ali nije profesionalni vozač: Pogledajte zašto se Anti djeca najviše vesele

Sredovječni muškarac, opisuje desetak stanara, za njima hoda, zuri u njih, prati ih autom, viri im kroz prozor, snima djecu mobitelom. Oni ga godinama prijavljuju policiji, ali stvar se nije micala s mrtve točke - sve dok se ekipa Provjerenog nije uključila u tu priču.

U zagrebačkom naselju Remetinečki gaj za njega gotovo svi znaju.
Godinama se ponaša se na isti način. Uhodi i uznemirava uglavnom žene i djevojčice.

"Imala sam osjećaj kao da mene čeka. Kad sam išla s posla znao je koji auto vozim i u retrovizor ga vidim iza sebe kako čeka da ja izađem van i da dođe na moju stranu ceste prema meni. Stvarno, osjećaj je jako neugodan. Jedan dan nakon sigurno mjesec dana takvih susreta na ulici, sam primjetila kako se zatrčava prema meni i paralelno hoda s mojom zgradom da vidi na kloji ću ulaz ja ući. I to je bilo nešto što je prelomilo u meni da odem na policiju i prijavim sve," navodi jedna od žena koje su doživjele uznemiravanje.

Prijavljivan je u nekoliko navrata policiji, protiv njega je podnesena i kaznena prijava - ali na kraju se ništa nije poduzelo. Policija nije utvrdila da postoje elementi kaznenog djela. Ipak, uhođenje odraslih nije jedina stvar koju je ovaj srednjovječni muškarac prakticirao. Meta su mu i djeca koja se svakodnevno igraju u parku.

"Kad idem svaki put se stvori od nikuda. Ja bi si išla po sladoled, ali se ne usuđujem. Mama mi je rekla da se pazim i da ako ga vidim da bježim," navodi jedna djevojčica.

"Pravi se ko da radi nešto na mobitelu, ali zapravo slika. Svaki put vadi mobitel kad vidi djecu, apsolutno svaki put sam ga vidjela da to radi kad sam u blizini," izjavila je djevojčica što su potvrdila i druga djeca.

Susjedi su razmišljali da sami riješe problem, ali su bili u strahu da će oni biti ti koji će nastradati.

Srećom, ekipa Provjerenog je nadavno saznala za slučaj i stvar se počela napokon rješavati. Ekipa Provjerenog je odlučila sama potražiti osobu o kojoj cijelo susjedstvo govori. Neko se vrijemje nije pojavljivao, ali kada su ga napokon uočili izbjegavao je svaki susret i odbijao odgovoriti na bilokakava pitanja. Ipak, odgovarati je morao kasnije te večeri.

Uzurpator iz Remetinečkog gaja uhićen je istog dana kada ga je ekipa Provjerenog snimila, ubrzo je i pušten, a određena mu je zabrana prilaska ljudima koje je uhodio.

Sada je na potezu DORH kojeg se čeka da odluči o podizanju optužnice. Riječ je o kaznenom djelu uznemiravanja i uhođenja koje je teško dokazivo, ali lokalno stanovništvo iščekuje neku mjeru od vlasti jer zašto bi se nešto konkretno moralo dogoditi, ako se može spriječiti?

PROVJERENO

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene