Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrda prošlogodišnjeg rezultata

Bandić nakon objave nepotpunih rezultata: Želim svima uspjeh, siguran sam da oni i nama isto žele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon objave službenih nepotpunih rezultata izbora koalicija Za premijera ima trenutno dva saborska mandata.

Šef koalicije Za premijera, Milan Bandić, obratio se biračima iz stožera koalicije nakon ponoći.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

"Svima želim uspjeh i siguran sam da oni nama žele uspjeh", poručio je Bandić.

Na pitanje o trošenju gradskog novca za predizbornu kampanju Bandić je reagirao pomalo nervozno.

"Kakvu kampanju? Ne razumijem. Pa moja kampanja je 365 dana", istaknuo je Bandić.

Program koji nije široko prepoznat

Nakon objave prvih službenih nepotpunih rezultata izbora DIP-a, reporter Vjekoslav Đaić razgovarao je s Anom Stavljenić Rukavina iz koalicije Za premijera.

"Bila sam 14. na listi u VII. izbornoj jedinici pa možete sami zaključiti je li intencija bila ući u Sabor ili ne", rekla je Rukavina.

Izrazila je žaljenje što program koalicije nije široko prepoznat.

'Ne bih bila toliki pesimist'

S Milanom Vuković Runjić u stožeru koalicije Za premijera razgovarao je reporter Vjekoslav Đaić. I ona je zadovoljna predviđanjima izlaznih anketa.

"Ne bih bila toliki pesimist, imamo sigurna dva mandata. Noć je još uvijek mlada, možda dobijemo još koji mandat", rekla je Runjić.

Pojasnila je da građani nisu kaznili koaliciju Za premijera, jer je ta koalicija, predvođena strankom Bandić Milan 365 ostvarila jednaki uspjeh kao i godinu prije.

"Ne mislim da nas nisu građani kaznili. Zašto bi mene kaznili?", kaže Runjić.

Što se mogućih postizbornih koalicija tiče, izrazila je želju da koalicija Za premijera bude sudionik u stvaranju nove vlade, ali nije htjela reći ništa konkretnije od toga.

'Treba pričekati konačne rezultate'

Ljubo Jurčić, član koalicije, komentirao je rezultate izlaznih anketa u razgovoru s reporterom Vjekoslavom Đaićem.

"Treba pričekati konačne rezultate, naš je stav je jasan, mi možemo podržavati manjinsku vladu ili onu vladu koja će podržavati naše programske ciljeve. Zasad nemamo nikakvo opredjeljenje", rekao je Jurčić.

Obzirom da Jurčić prema tim rezultatima nije ušao u Sabor, upitali smo ga što će dalje biti s njim. "Ja sam uvijek bio na raspolaganju hrvatskoj vladi, ali vidjet ćemo kako će to ovaj put završiti", odgovorio je Jurčić.

'Uvijek očekujete više'

Reporter Dnevnika Nove TV Vjekoslav Đaić je u stožeru koalicije Za premijera razgovarao sa šefom kampanje te koalicije, Ivicom Lovrićem, koji je istaknuo da su očekivanja te koalicije ispunjena.

"Uvijek očekujete više. Nama je prioritet bio ostati parlamentarna stranka", poručio je Lovrić.

Lovrić je bio bez komentara oko eventualnih poziva iz drugih stranaka. "Onaj tko bude programskih načela Za premijera, imat će našu podršku i u Saboru", rekao je Lovrić odgovarajući na pitanje razmišljaju li koalirati ili biti oporba.

'Zadovoljni smo'

Vjekoslav Đaić je nakon objave rezultata izlaznih anketa razgovarao s potpredsjednicom stranke Bandić Milan 365, Jelenom Pavičić Vukičević, koja je izrazila zadovoljstvo tim rezultatom.

Vukičević je prvo zahvalila svim biračima. "Obranili smo dosadašnji status. Rezultati su poticaj ali i nada da bi se do kraja večeri još štošta moglo dogoditi", istaknula je.

Na pitanje razmišljaju li već o postizbornim koalicijama, Vukičević je rekla da se u ovom trenutku u stožeru ne zamaraju takvim razmišljanjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene