Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRO REAGIRANJE

Uz udruge Blokirani bijesni nakon SDP-ove presice: "Blokirani nisu problem, nego teška posljedica SDP-ovih loših odluka!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navode kako su na reagiranje bili ponukani zbog "niza senzacionalističkih i netočnih činjenica" te da žele "ispraviti niz netočnih teza koje SDP koristi u političke svrhe".

Iz udruge Blokirani poslali su reagiranje na izjave iznesene na današnjoj konferenciji za novinare SDP-a,na kojoj su bili čelnik stranke Davor Bernardić i saborski zastupnik Peđa Grbin. Navode kako su na reagiranje bili ponukani zbog "niza senzacionalističkih i netočnih činjenica" te da žele "ispraviti niz netočnih teza koje SDP koristi u političke svrhe".

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "Moramo paziti što govorimo" Peđa Grbin povikao: "Milanović je jedina brana i nema šanse da mu kažem pusti! Ne daj bandi!" Peđa Grbin Čeka se Ustavni sud Grbin o Milanovićevu potezu: ''Ovo je izvanredno stanje, građani to razumiju''

Reagiranje prenosimo u cijelosti.

"Upozoravamo da je problem ovrha i blokiranih građana eksplodirao upravo u vrijeme SDP-ove Vlade Zorana Milanovića (na čelu države od 23.12.2011. do 22.01. 2016.). Za krizu blokiranih najveću odgovornost, između ostalih, nose SDP-ovi ministri financija i pravosuđa, Linić i Miljanić.

Godine 2011. dug kućanstava u Hrvatskoj još praktično ne postoji. Vlast preuzima SDP i vlada sve do 2016.

Činjenice:

- U Hrvatskoj kućanstva pošteno plaćaju svoje račune i kredite. Tek je 25.000 blokiranih i samozaposlenih obrtnika i malih samostalnih trgovačkih radnji 'dužno' 6 milijardi kuna, što je i logično jer svjetska ekonomska kriza gasi tržišta. Dok je Europa svoje malo poduzetništvo spasila, SDP ih je odlučio uništiti.

- Blokirano je praktično svo poduzetništvo u zemlji. Svi obveznici plaćanja poreza na dobit (jer kriza je i tržište ne funkcionira). Blokirana su čak 82.884 od ukupno 98.530 aktivnih poslovnih subjekata, a dužni su 37, 56 milijarde kuna.

Tad 'genijalci SDP-a', Linić i Miljanić osmisle i provedu legalni financijski inženjering stoljeća.

2012.

- Eksplozija blokiranog stanovništva, blokirano već 212.317 obitelji (kao direktna posljedica blokada obrta, tvrtki i trgovačkih radnji i osiromašivanja jer ljudi gube posao, kroz predstečajne ne naplaćuju ni plaće ni potraživanja).

2014.

- Ukupan dug kućanstava već PRELAZI ukupan dug privrede, jer SDP ( Linić) briše dug tajkunima kroz predstečajne, a 80.000 obrtnika i 40.000 malih firmi 'seli' među blokirane koji nose dug obrta na teret obitelji i gube djedovinu.

Od tog datuma se Hrvatska više nije oporavila! Broj blokiranih kućanstava se više nije spuštao ispod 300.000 dok je njihov dug rastao za pola milijarde na mjesec i danas iznosi jedan državni proračun, čak 107 milijardi kuna!

Koja Vlada RH je napravila takav apokaliptičan potez? SDP-ova! Naravno, uz podršku cijelog Sabora RH, čija odgovornost nije ništa manja!

Opačićkin projekt oprosta nije 'spasio' njih 30.000, kako se Bernardić danas pohvalio, jer ni broj blokiranih kao ni dug nije smanjen, naprotiv. Spin je poslužio da pokrije podatak da je SDP izbrisao tajkunima čak 119,5 milijardi kuna, a iskamatario kućanstva, eliminirao zastaru te otvorio prostor bankama da prodaju dugove agencijama za utjerivanje dugova.

Napomena: Svi podaci, objavljeni u reagiranju Udruge Blokirani su službeni podaci države (podaci FINA-e). Vrijeme je, poštovani drugovi i gospodo za argumente. Preuzmite odgovornost i prije nego sazovete tiskovnu, provjerite pokazatelje, jer vi ste glavni uzrok problema!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene